Actualitat

10 gen.

El Campus d’EUSES Terres de l’Ebre, el millor entorn universitari per estudiar el Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport

El Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) d’EUSES-URV, la Universitat de la Salut i l’Esport posa a l’abast dels seus alumnes el millor entorn per dur a terme aquests estudis: l’Edifici Universitari d’EUSES-URV a Amposta, situat a prop de la muntanya, parcs naturals, vies verdes, mar o riu. Per tant, en un radi de 25 km, podràs desenvolupar tot tipus d’activitats esportives com l’escalada, vela, rutes BTT, entre moltes altres.

Així doncs, mentre estudiïs el Grau en CAFE a EUSES Terres de l’Ebre, podràs practicar tot tipus d’activitats esportives sense fer grans desplaçaments. Principalment cal destacar: la pràctica d’esports nàutics com la vela i el kitesurf al Club Nàutic de Sant Carles de la Ràpita, a només 10 minuts d’Amposta. Pel que fa al kitesurf també, el podràs posar en pràctica al Trabucador del Delta de l’Ebre. Altres activitats al teu abast són: l’escalada al Rocòdrom de Tortosa (la primera part de l’assignatura) i a la Serra de l’Alfara de Carles (la segona part); la bicicleta de muntanya (BTT) en el marc incomparable dels Estrets d’Arnes i la Serra del Montsià, els  circuits de BTT a Vinallop (la part d’iniciació) i les curses d’orientació al Coll de l’Alba i a la Serra del Montsià (la Foradada). I això no és tot, també podràs posar en pràctica esports més clàssics com: el tennis al Club de Tennis d’Amposta; el futbol al Camp Municipal de Futbol d’Amposta, l’handbol al Pavelló Municipal, així com, l’esquí i l’snowboard a la Vall de Boí.

A banda de comptar amb la millor infraestructura per a la pràctica de l’esport, al llarg d’aquests estudis, obtindràs una formació especialitzada enfocada als principals àmbits de l’activitat física i de l’esport: la docència, l’alt rendiment, la salut i la gestió d’entitats o esdeveniments esportius. Pel que fa a les classes teòriques les duràs a terme a l’Edifici Universitari d’Amposta, un equipament modernista, ubicat al costat de la zona esportiva d’Amposta, que compta amb diverses aules, espais i zona polivalent. Quant a les classes pràctiques, podràs realitzar-les a la totalitat de les instal·lacions esportives amb què compta aquesta ciutat.

A més, tot són avantatges perquè a només 5 minuts a peu d’aquest Edifici Universitari, tens a la teva disposició el nou complex residencial del Centre de Tecnificació Esportiva (CTE) amb una superfície total de 64.000 m2. Aquesta residència compta amb 44 places i alberga equips i esportistes, durant la seva preparació, amb serveis complementaris com menjador, sala TV, biblioteca, WI-FI, etc. Fins i tot, ofereixen una gran varietat de menús, adaptats per a esportistes. També es disposa d’un servei de medicina, fisioteràpia esportiva i assessorament tècnic. Cal dir que aquest equipament, amb només cinc anys d’existència, en aquests moments, és l’únic Centre de Tecnificació de la província de Tarragona.

Finalment, també cal esmentar que Amposta compta amb el reconeixement de Destinació de Turisme Esportiu (DTE), una certificació de qualitat que demostra que la zona ofereix uns excel·lents recursos i serveis, especialitzats per acollir esportistes d’elit, professionals, amateurs i turistes que vulguin practicar activitats esportives. Cal assenyalar que aquesta ciutat està especialitzada en les modalitats de triatló, atletisme, natació i rem. No obstant això, també es poden practicar molts altres esports, com hem comentat anteriorment.

Sens dubte, la ubicació del Campus d’EUSES Terres de l’Ebre, el converteix en l’entorn idoni per estudiar el Grau en CAFE amb les millors condicions.