Actualitat

18 maig

Càpsula formativa a EUSES Terres de l’Ebre sobre “Noves aportacions científiques a la controvèrsia dels estiraments” a càrrec del Dr. Vicente Beltrán

Aquest dijous dia 17 de maig ha tingut lloc a les instal·lacions que EUSES Terres de l’Ebre té a Amposta una càpsula formativa a càrrec del professor Dr. Vicente Beltrán sobre “Noves aportacions científiques a la controvèrsia sobre els estiraments”. La càpsula, que va ser moderada pel professor Marc Madruga, va comptar amb la presència de 41 participants, la majoria dels quals eren graduats en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport o en Fisioteràpia i estudiants dels dos graus, tot i que la temàtica també va despertar l’interès de monitors esportius de diferents clubs de les Terres de l’Ebre, del camp de Tarragona i del nord de Castelló.

En l’exposició, el Dr. Vicente Beltrán va intentar aportar criteri i potenciar la manera científica de treballar, d’informar-se i de formar-se, no només en aquest àmbit,  sinó en tot el que es refereix a l’activitat física. Pel que fa als continguts, va presentar els darrers estudis, basats en revisions sistemàtiques i metaanàlisis sobre els efectes dels estiraments sobre augment o disminució del rendiment, augment o disminució de la mobilitat articular, prevenció de lesions i reducció dels efectes del DOMS. Després de les exposicions hi va haver un interessant intercanvi de preguntes i aportacions personals sobre la temàtica.

Aquest cicle de tres càpsules s’havia iniciat el mes de març amb una primera sobre la “preparació física dels equips de futbol amateur”, que va anar a càrrec del professor Jordi Abella; i havia continuat amb una segona càpsula en la qual es va parlar sobre noves tecnologies. Amb aquestes Càpsules Formatives, EUSES-URV vol compartir coneixement amb la comunitat educativa de Terres de l’Ebre i generar sinergies entre els principals agents del món de l’esport del territori.