Actualitat

25 oct.

Celebrat a EUSES el seminari de  “Tècniques bàsiques de primers auxilis en la pràctica assistencial del fisioterapeuta”

Sota el títol de “Tècniques bàsiques de primers auxilis en la pràctica assistencial del fisioterapeuta”, el passat dissabte va tenir lloc a les instal·lacions de l‘EUSES de Salt el seminari tècnic de 4 hores, que va servir com a tret de sortida de les activitats de formació contínua i de post-Grau del curs 2017-18. La formació va comptar amb la participació de gairebé una trentena d’inscrits i va estar precedida de la reunió anual dels fisioterapeutes membres d’EUSES Alumni que fan tasques de tutorització als alumnes en els voluntariats en els que col·labora l’Escola.

Durant el seminari, Jenifer Moreno i Ferran Díaz, infermera i infermer del servei d’urgències de l’Hospital del Dr. Josep Trueta de Girona i formadors del Consell Català de Ressuscitació, varen fer una extensa explicació teòrica de les situacions d’urgència que un fisioterapeuta pot trobar-se a la seva pràctica assistencial, tant en consulta com en un camp esportiu i, posteriorment, varen ensenyar, de manera pràctica, quina seria l’actuació correcta en cada cas.

Durant la part final del seminari, tots i cada un dels assistents varen poder practicar amb models de simulació allò que els hi havia estat explicat de manera magistral  ì varen poder realitzar casos pràctics integrats en els que, de manera guiada, els docents els hi anaven creant dificultats que havien de resoldre.

Tal i com s’ha instaurat en els darrers anys, i pel fet de tractar-se de la primera formació de post-Grau del curs acadèmic, la formació va estar becada per a tots els fisioterapeutes que fan de tutors en els Centres en els que els alumnes del Grau realitzen les seves estades de pràctiques clíniques.

Les properes formacions estan programades pels dies 18 i 19 de novembre. Una d’elles  tindrà com a protagonista el treball de la reeducació de la faixa abdominal i l’altre curs desenvoluparà, d’una manera molt més detallada que aquest passat dissabte, les actuacions de primers auxilis que tot fisioterapeuta ha de conèixer per a poder dur a terme de manera segura la seva pràctica assistencial.

1sauxilis (2) 1sauxilis (3)