Actualitat

20 jul.

Damià Abella, un exemple d’esportista d’alt nivell que actualment s’està formant a EUSES-UdG, la Universitat de la Salut i l’Esport

Damià Abella és un exfutbolista professional que ha jugat en equips de primer nivell com: el Barça, el Racing de Santander, el Betis, l’Osasuna i el Middlesbrough F.C. Recentment, ha fitxat pel cos tècnic del Figueres, on farà d’assistent del primer entrenador i del segon, a més de ser el responsable de la preparació física. Però, això no és tot; també, compagina la seva faceta professional amb la formativa, estudiant el Grau en CAFE a EUSES-UdG, la Universitat de la Salut i l’Esport.

Des de sempre, Damià Abella va tenir molt clar que volia dedicar-se a l’àmbit de l’esport.Per això, als 18 anys va començar a estudiar INEFC, uns estudis que es veurien interromputs per la seva pràctica professional del futbol. Ara bé, tenia molt clar que finalitzaria aquesta titulació i el centre que ha escollit per fer-ho és EUSES-UdG, la Universitat de la Salut i l’Esport. En la seva opinió, aquesta etapa universitària, en plena adultesa, està sent molt enriquidora i motivadora; doncs, està convençut que a través del Grau en CAFE podrà acabar d’assolir els aprenentatges i competències necessàries per formar part del cos tècnic de qualsevol equip.

Segons Damià Abella, estudiar al Campus de Salt permet conèixer les darreres metodologies i eines en l’àmbit de l’esport i l’activitat física; però, també relacionar-se i establir contactes molt valuosos amb persones que poden convertir-se en futurs companys de feina. En aquest sentit, aquest entorn universitari es configura com un espai que ofereix un gran nombre d’oportunitats laborals. De fet, Abellaconsidera que l’àmbit de l’esport és un sector en auge i en ple creixement. Per tant, es necessitarà personal qualificat amb molta formació en els propers anys.

Finalment, Damià Abella comenta que està del tot satisfet d’estudiar el Grau en CAFE aEUSES-UdG, principalment pel bon ambient que es respira en aquest centre universitari. A més, en la seva opinió, els avantatges d’estudiar a la Universitat de la Salut i l’Esport són: la proximitatd’aquest centre universitari; al ser un centre de dimensions moderades, ràpidament tens accés al professorat, a la gestió acadèmica, als companys… I a més, és una universitat jove, amb només cinc anys d’existència. Per tant, tot l’equip docent està molt motivat i a l’última de les darreres tendències de l’esport.

 En definitiva, Abella és un bon exemple d’exfutbolista professional que ha optat per formar-se amb l’objectiu de créixer professionalment en l’àmbit de l’esport. I de moment, ja podem afirmar que ha complert una de les seves fites professional entrar al cos tècnicd’un equip de futbol professional (elFigueres),abans dels 40 anys.

 Si vols dedicar-te amb èxit al món de l’activitat física i l’esport; estudia a EUSES-UdG,  la Universitat de la Salut i l’Esport.