Actualitat

El Dr. Mariano Gacto, director del Grau en Fisioteràpia de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport, ha estat seleccionat per formar part d’un grup de treball a l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com a consultor extern en l’àmbit de la rehabilitació i la discapacitat. El grup de treball, que s’ha reunït a la seu de la OMS a Ginebra (Suïssa) entre els dies 12 a 15 de juny, ha permès presentar l’equip de treball per al desenvolupament de la Comissió de Discapacitat lligada a la CIF (Classificació Internacional del Funcionament de la Discapacitat i la Salut) que tindrà lloc durant els mesos de juliol, agost i setembre d’enguany.
La Comissió està formada per una vintena d’experts i expertes de diferents sectors a escala internacional (Universitat, Governs, institucions no governamentals, instituts de recerca, etc.) seleccionats per la OMS. El Dr. Mariano Gacto, actualment, és l’únic representant de l’estat espanyol en aquesta comissió i les tasques que haurà de desenvolupar consistiran en l’optimització d’instruments i mesures d’avaluació i valoració de discapacitat basada en el concepte de l’ICF. Aquestes tasques responen a l’àrea de coneixement i la investigació desenvolupada pel Dr. Gacto des dels últims anys.
Per a EUSES és una molt bona notícia tenir un representant del nostre centre a l’organització de referència en el disseny i implementació de les polítiques de salut a escala internacional.
.