Actualitat

25 jul.

El Doctor i professor del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, Alexander Tibor Latinjak ha participat en el Congrés Mundial sobre Psicologia de l’Esport, amb una ponència sobre l’autoparla de l’esportista

El Doctor i professor del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (Grau en CAFE) de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES-UdG), Alexander Tibor Latinjak va participar, el passat 13 de juliol, en el Congrés Mundial sobre Psicologia de l’Esport a Sevilla, un simposi internacional que se celebra cada quatre anys. Latinjak ha treballat com a psicòleg de l’esport, aplicat sobretot amb tennistes en formació professional i a EUSES-UdG, la Universitat de la Salut i l’Esport, imparteix les assignatures de Psicologia aplicada a l’Activitat Física i l’Esport (1r), Esports d’adversari. Tennis (1r) i Estadística i metodologia de la investigació aplicada a l’Activitat Física (2n).

La intervenció de Latinjak, en aquest Congrés, es va centrar en la identificació de les múltiples identitats de l’autoparla de l’esportista. Aquesta tècnica és utilitzada de manera subconscient per nombrosos esportistes i es defineix com el diàleg, per mitjà del qual, l’individu interpreta sentiments i percepcions. Al mateix temps, aquesta conversa amb si mateix, li permet regular i canviar avaluacions i conviccions, promovent d’aquesta manera les seves pròpies instruccions i reforç.

A més, de la interessant ponència del professor Latinjak, en aquest Congrés internacional es va comptar amb una assistència multitudinària i les intervencions de Doctors i experts, procedents de diverses universitats internacionals com: la Universitat de Copenhaguen, Universitat de Tesalia (Grècia), de Bangor a Gal·les, la Universitat de Miami (EUA), entre altres.

Aposta per una formació de qualitat que té en compte les darreres tendències de l’àmbit de l’esport, estudiant el Grau en CAFE a EUSES-UdG, la Universitat de la Salut i l’Esport.