Actualitat

24 des.

El Dr. Marc Roig (McGill University) parla sobre com l’activitat física influencia la neuroplasticitat i la memòria en una ponència al Campus Terres de l’Ebre, a Amposta

El Campus Terres de l’Ebre de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport a Amposta s’ha omplert per veure la conferència que ha realitzat el Dr. Marc Roig sobre com l’activitat física influència la neuroplasticitat i la memòria. Nascut a Amposta, el Dr. Marc Roig, que és investigador principal a la prestigiosa McGill University de Montreal, al Canadà, va parlar primer sobre l’envelliment i les claus per a mantenir una bona salut cognitiva; i després d’un petit descans va realitzar una segona xerrada sobre com 15 minuts d’exercici poden millorar la teva memòria: implicacions per l’esport, l’escola i la rehabilitació de persones amb malalties neurodegeneratives. Podeu veure la ponència complerta del Dr. Marc Roig en aquest enllaç.

A banda de ser investigador principal de McGill University, el Dr. Marc Roig té també un extens currículum: Director del Memory and Motor Rehabilitation Laboratory (Memory-Lab). Expert en psicologia clinica de l’exercici físic, salut cognitiva i neuroplasticitat. Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (INEFC), Fisioterapeuta (Universitat Ramon Llull), Màster en Exercici Físic I Medicina de L’Esport per la School of Medicine a Nottingham University (Regne unit), Doctor en Rehabilitation Sciences per la School of Rehabilitation Sciences University of British Columbia, Vancouver, Canadà i Post-doctorat en Neuropsicologia per la Universitat de Copenhagen.