Actualitat

6 febr.

El Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport d’EUSES-UdG aposta per la proximitat i el seguiment personalitzat

El tracte directe entre professorat i alumnat facilita el learning by doing, és a dir, la implementació real dels coneixements

El Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE) de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES-UdG) t’ofereix una formació especialitzada i personalitzada, a través d’un servei de seguiment i assessorament individualitzat en aspectes acadèmics i d’orientació professional. A més, les dimensions reduïdes de les classes del Campus de Salt permeten fer possible una relació molt més pròxima i directa entre el professorat i l’alumnat. Això permet aprofundir en els continguts tractats a l’aula, portant-los a la pràctica. És a dir, a través de la metodologia del ‘learning by doing’, caracteritzada per una fusió entre la teoria i la pràctica.

En aquest sentit, cal destacar que els alumnes aprenen a gestionar esdeveniments esportius com la 2a edició de les jornades de sensibilització al pavelló de Fontajau de Girona, en el marc del projecte Crea Xarxa, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat a través de l’activitat física i l’esport; el projecte assistencial, encapçalat pel professor Eloi Arias amb pacients que potencialment poden desenvolupar una cardiopatia o el PEHC (Physical Education Health and Children), consistent en el mesurament de diferents variables per avaluar la competència motriu en infants de 8 anys. Evidentment, aquest tipus de dinàmiques són poc factibles en altres facultats amb un volum major d’alumnes.

D’altra banda, cal dir que aquest tracte directe i personal, també facilita la participació de l’alumnat en els projectes de recerca del professorat d’EUSES-UdG. A més, mentre estàs realitzant les teves pràctiques curriculars o extracurriculars, també comptaràs amb un tutor que t’oferirà un acompanyament directe, per tal de resoldre qualsevol dels teus dubtes i orientar el teu veritable desig professional. Aquest tracte de tu a tu amb un equip docent, altament qualificat -més del 50% dels professors són Doctors, especialitzats en el seu camp i estan vinculats directament amb el món professional-, facilitarà la teva futura inserció laboral.

A més, al llarg d’aquests estudis es fomenta un aprenentatge pràctic, tenint en compte les darreres tendències del sector i les demandes de la societat. En aquest sentit, cal destacar que tindràs l’oportunitat de realitzar les teves pràctiques acadèmiques a prestigioses entitats relacionades amb l’àmbit de l’activitat física com: el CAR de Sant Cugat, entitats esportives, institucions públiques, empreses, centres de salut i organitzacions sense ànim de lucre. Cal dir que més d’un 25% dels alumnes continuen treballant al centre on van realitzar el seu pràcticum.

Altres avantatges d’estudiar el Grau en CAFE són la introducció progressiva de l’anglès i la incentivació de la formació complementària amb tota una sèrie de jornades, seminaris i cursos, impartits per experts dels diferents sectors de l’esport. També, es fomenta la teva emprenedoria. Per això, podràs participar en projectes d’investigació o de creació del teu propi projecte professional.

En definitiva, una relació de proximitat entre l’alumnat i el professorat és clau a l’hora de personalitzar el teu itinerari formatiu i facilitar la teva orientació i accés al mercat laboral. Cal dir que al Campus de Salt, aquest tracte directe i familiar no es limita als estudis, sinó que va més enllà. És a dir, un cop finalitzis el Grau en CAFE a EUSES-UdG, podràs continuar col·laborant amb el seu equip docent.

Així doncs, gràcies al tracte proper i directe entre el professorat i l’alumnat, es pot afirmar que a EUSES-UdG són com una gran família. Tria una formació personalitzada i de qualitat, estudiant el Grau en CAFE a la Universitat de la Salut i l’Esport.