Actualitat

27 febr.

El Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport t’obre les portes a l’àmbit professional de l’esport, un sector amb un excel·lent estat de salut

El Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES-UdG) t’ofereix una formació teòrica i pràctica d’alt nivell, directament relacionada amb els principals àmbits professionals de l’activitat física i de l’esport: la docència, l’alt rendiment, la gestió i la salut. Així doncs, al llarg d’aquests estudis assoliràs els coneixements necessaris per dedicar-te professionalment al sector esportiu, un àmbit amb molt bona salut i perspectives de creixement.

En primer lloc, pel que fa a l’ocupació, cal dir que l’àmbit de l’esport compta amb unes excel·lents xifres. Les diferències més significatives es registren en les franges d’edat dels joves d’entre 16 i 24 anys que tenen feina en el sector esportiu: un 17’8% enfront el 4’5% registrat en total. En edats més avançades dels 25 als 34 anys, el sector de l’activitat física i l’esport continua mantenint bones dades, tot i que la diferència és menor: 31’7% treballa davant del 21’5%.

En aquesta mateixa línia, cal destacar que també es produeix un creixement de les empreses dedicades a l’esport. Les entitats d’aquest sector han crescut progressivament, passant de 28.735 a 31.139 empreses. D’aquestes un 77’1% es dediquen a activitats com la gestió d’instal·lacions, activitats dels clubs esportius o de gimnasos. En aquest sentit, cal destacar que l’àmbit de la gestió esportiva es configura com una de les sortides professionals en alça del graduat/da en CAFE.

Tenint en compte les ubicacions per Comunitats Autònomes de les empreses dedicades a l’esport, cal dir que la majoria d’aquestes estan situades a Catalunya. De fet, el 17’2% es troba en terres catalanes, seguida per la Comunitat de Madrid (15’4%), Andalusia (15’2%) i la Comunitat Valenciana (10’1%).

Pel que fa a l’esport federat, Catalunya també continua sent la Comunitat Autònoma amb un major nombre de llicències esportives. Es tracta d’un sector que no para de créixer; doncs, s’ha produït un augment de llicències federades del 3’5% respecte l’any anterior. El 78’5% de les llicències federatives corresponen a homes i el 21’5% a dones. El nombre de clubs esportius ha arribat a ser de 65.458, augmentant respecte l’any anterior un 1’1%. En canvi, l’àmbit dels esportistes d’alt nivell –representat per un total de 3.893-, si que ha experimentat un descens del 2’3%, respecte l’any anterior. D’aquests esportistes, el percentatge més gran, també el representen homes: un 65’4%, enfront del 34’6% d’esportistes dones.

Finalment pel que fa als hàbits esportius, cal dir que el 53’5% de la població de més de 15 anys practica algun tipus d’esport o activitat física habitualment. I d’aquest percentatge, el 86’3% amb gran intensitat com a mínim un cop per setmana. A grans trets les modalitats esportives més practicades són: la gimnàstica (19’2%), el running o córrer a l’aire lliure (10’6%), el ciclisme (10’3%) i la natació (8’4%).

Prepara amb èxit el teu futur professional; estudiant el Grau en CAFE a EUSES-UdG.