Actualitat

‘Aprendre fent’ és l’objectiu del ‘learning by doing’, un sistema d’aprenentatge a través del qual, els alumnes treballen en projectes reals d’una manera pràctica i multidisciplinària. Seguint aquest tipus de metodologia, l’alumne és el protagonista, mentre que el docent exerceix de guia o facilitador. Per tant, l’estudiant té l’oportunitat d’implementar de forma real els coneixements teòrics, desenvolupant moltes habilitats, treballant en equip i en definitiva, entrant en contacte amb la realitat professional. Al Grau en Fisioteràpia d’EUSES Terres de l’Ebre s’aposta per aquest tipus de metodologia a través de projectes com el Servei d’Actuació Clínica (SAC).

El SAC va consistir en unes pràctiques amb pacients reals, realitzades per part dels alumnes del Grau en Fisioteràpia. Al curs anterior, 16 pacients es van posar en mans dels estudiants, tutoritzats pels professors i fisioterapeutes, Jordi Castellano i Tània Perales. En essència, va ser un projecte win-win; doncs, tots els participants van sortir guanyant: d’una banda, els pacients amb escassos recursos econòmics que van accedir a un servei de fisioteràpia gratuït i en la majoria de casos van millorar la seva salut, i de l’altra, els alumnes que van tenir l’oportunitat d’establir el seu primer contacte amb pacients reals.

Al llarg del Grau en Fisioteràpia, també aprendràs a incorporar les noves tecnologies, adaptant-les a les necessitats i demandes de la societat actual. Durant aquests estudis, assoliràs capacitats per actuar i adquirir responsabilitats en els diferents àmbits laborals relacionats amb la prevenció, el tractament i la rehabilitació de lesions; el domini dels quals és fonamental per exercir com a fisioterapeuta generalista.

A banda del protagonisme de la part pràctica, l’itinerari formatiu d’aquests estudis se centra en una formació específica orientada a aprendre els diferents aspectes de la fisioteràpia com: l’avaluació, el diagnòstic, el desenvolupament i el seguiment dels tractaments, treballant competències transversals de qualitat acadèmica. A més, s’incideix en una clara i definida formació en àrees com la rehabilitació, la traumatologia, la reumatologia, l’esport, l’ergonomia o la neurologia.

Tot això de la mà del millor professorat. Cal destacar que la gran majoria compagina la seva tasca acadèmica amb la pràctica clínica diària, aportant anys d’experiència i presentant alts criteris curriculars d’excel·lència acadèmica i de recerca. Això garanteix una actualització constant d’aquests estudis, incorporant les noves tendències en fisioteràpia, pròpies de l’anomenada salut 2.0. A més, per tal de resoldre els teus dubtes i encaminar el teu veritable desig professional, comptaràs amb un servei de seguiment i assessorament individualitzat en aspectes acadèmics i d’orientació professional.

Posa en pràctica els teus coneixements des del primer dia de curs i entra en contacte amb pacients reals, estudiant el Grau en Fisioteràpia al Campus de Terres de l’Ebre.