Actualitat

19 des.

El Grau en Fisioteràpia d’EUSES Terres de l’Ebre aposta per la combinació teòrica-pràctica, incorporant els darrers avenços tecnològics en salut

El Grau en Fisioteràpia d’EUSES Terres de l’Ebre, l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport, t’aporta una sòlida base teòrica i pràctica, adaptant-se a les necessitats i demandes de la societat actual. Al llarg d’aquests estudis es posa el focus en aspectes clau de la professió del fisioterapeuta com: l’avaluació, el diagnòstic, el desenvolupament i el seguiment dels tractaments. Al mateix temps, assoliràs una formació especialitzada en àrees com la rehabilitació, la traumatologia, la reumatologia, l’esport, l’ergonomia o la neurologia, incorporant les noves tecnologies de l’anomenada salut 2.0.

Aquests estudis compten amb perfil clarament professionalitzador. Per això, la part pràctica és tan important. De fet, duràs a terme fins a un 50% de classes pràctiques o teòric-pràctiques, sempre implementant els continguts. A més, gràcies a l’aplicació de la metodologia d’aprenentatge pràctic del ‘learning by doing’, aconseguiràs una aproximació a la realitat professional, a la vegada que adquiriràs experiència professional real, millorant així la teva inserció al món laboral. Un exemple el projecte SAC (Sessions d’Actuació Clínica), a través del qual, els alumnes de Terres de l’Ebre van realitzar tractaments terapèutics en persones d’edat avançada amb pocs recursos econòmics. La iniciativa es va portar a terme gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa, els centres d’atenció primària i EUSES.

En aquesta mateixa línia, cal destacar que, a partir de quart curs, podràs experimentar en primera persona la realitat de la professió, fent les pràctiques a centres de  salut de referència com: l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta; la Clínica Terres de l’Ebre; l’Hospital Santa Creu – Jesús Tortosa; l’Hospital comarcal d’Amposta; la Fundació Mercè Pla; l’APASA (Associació de Famílies amb Disminuïts Psíquics de la comarca del Montsià); FESTE (Federació d’Entitats Socials de les Terres de l’Ebre); l’ACTIVA MUTUA; el CD. Tortosa; la Fundació Step by Step Barcelona; el Parc Sanitari Sant Joan de Déu; l’Eurosport Barcelona; l’Hospital la Seu d’Urgell; l’Hospital Puigcerdà i l’Hospital Universitari Araba – Osakidetza.

Finalment, tenint en compte l’auge de les noves tecnologies en la salut, al Grau en Fisioteràpia d’EUSES-URV també s’incorporen les noves TIC en fisioteràpia. Gràcies a la presència d’ENTI-UB, la Universitat del Videojoc, aprendràs a aplicar els nous avenços tecnològics; implementaràs els Serious Games i la gamificació com a eines útils en el diagnòstic, tractament i rehabilitació d’una lesió, i fins i tot, crearàs noves apps o software que milloraran el dia a dia dels pacients. D’aquesta manera, coneixeràs a fons l’anomenat e-health i salut 2.0. Avui dia, les noves tecnologies esdevenen fonamentals per convertir els sistemes de salut actuals en més eficients i sostenibles.

 

Teoria, pràctica i noves tecnologies es combinen al Grau en Fisioteràpia d’EUSES-URV perquè exerceixis la professió amb plenes garanties. Aposta pel teu futur i estudia al Campus de Terres de l’Ebre.