Actualitat

10 oct.

El pla d’estudis del Grau en Fisioteràpia d’EUSES-URV combina assignatures de la fisioteràpia, la medicina, la salut i l’esport, adaptant-se al mercat laboral actual

El pla d’estudis del Grau en Fisioteràpia de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES-URV) prioritza la capacitat per atendre persones en l’àmbit preventiu, el tractament de lesions i patologies associades als moviments, utilitzant metodologies àgils que apropen l’ensenyament a l’activitat laboral i al treball en equip. A través dassignatures com: Anatomia; Fisiologia; Rehabilitació; Organització i Gestió sanitària; Procediments Generals de la Fisioteràpia; Valoració en Fisioteràpia, Patologia Quirúrgica, Cinesiteràpia, Biomecànica Clínica, Ergonomia aplicada, Bioestadística, Farmacologia, Nutrició i activitat física, Introducció a la teràpia manual manipulativa perifèrica, etc., assoliràs una formació especialitzada i de qualitat que et permetrà exercir amb plenes garanties com a fisioterapeuta generalista.

La combinació entre matèries pròpies de la fisioteràpia, la medicina, la salut i l’esport, incorporant les darreres tendències i novetats de l’e-health, et permetran aprendre els diferents aspectes de la fisioteràpia com: l’avaluació, el diagnòstic, el desenvolupament i seguiment de tractaments, treballant competències transversals de qualitat acadèmica. Així doncs, les assignatures d’aquest Grau et permetran assolir una formació integral sobre àrees d’especial importància a la nostra societat com: la geriatria, la rehabilitació cardiorespiratòria, la traumatologia, la reumatologia, la pediatria, la neurologia o l’esport. A més, al Seminari de Tortosa, et formaràs amb un brillant professorat, vinculat professionalment al camp de la fisioteràpia, amb una dilatada experiència professional i acadèmica.

A més, cal dir que a EUSES Terres de l’Ebre s’estableix una excel·lent comunicació entre els docents i l’alumnat. Aquest tracte proper facilita una major interacció i permet als estudiants que puguin plantejar els seus dubtes i inquietuds amb naturalitat. Això permetrà als professors conèixer-los amb més profunditat, apostant per itineraris formatius més a mida de cada alumne. En aquest sentit, cal assenyalar que tindràs a la teva disposició un servei de seguiment i assessorament individualitzat per resoldre qualsevol dels teus dubtes acadèmics o d’orientació professional.

D’altra banda, de cara a implementar els continguts teòrics i entrar en contacte amb la realitat de la professió; a partir de quart curs, podràs realitzar les pràctiques externes a centres de referència de les comarques tarragonines, Barcelona, Girona i França. Com per exemple a: l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta; la Clínica Terres de l’Ebre; l’Hospital Santa Creu – Jesús Tortosa; l’Hospital comarcal d’Amposta; la Fundació Mercè Pla; l’APASA (Associació de Famílies amb Disminuïts Psíquics de la comarca del Montsià); FESTE (Federació d’Entitats Socials de les Terres de l’Ebre); l’ACTIVA MUTUA; el CD. Tortosa; la Fundació Step by Step Barcelona; el Parc Sanitari Sant Joan de Déu; l’Eurosport Barcelona; l’Hospital la Seu d’Urgell; l’Hospital Puigcerdà i l’Hospital Universitari Araba – Osakidetza.

En definitiva, el pla d’estudis del Grau en Fisioteràpia d’EUSES Terres de l’Ebre aposta per assignatures innovadores, especialitzades i actualitzades, tenint en compte el mercat laboral actual. Tria una formació de qualitat; estudiant a la Universitat de la Salut i l’Esport.