Actualitat

23 nov.

Els alumnes de 4t curs del Grau en Fisioteràpia d’EUSES visiten les instal·lacions de Rehagirona

Els estudiants de quart curs del Grau en Fisioteràpia de EUSES que participen en l’assignatura optativa d’Ortesis i Pròtesis van visitar les instal·lacions de Rehagirona acompanyats pel seu professor Daniel Marcos Ruiz. Una vegada més, i per cinquè any consecutiu, els futurs fisioterapeutes varen poder comparar in situ la qualitat, funcionalitat i aplicació dels productes ortoprotèsics que l’empresa Rehagirona va oferir a la disposició de l’alumnat.
Jordi Gispert, gerent de l’empresa, va ser l’encarregat de la primera part de la visita i donar la benvinguda als estudiants. Va presentar l’empresa i va guiar visita als 2.700 m2 que componen les actuals instal·lacions de Rehagirona Tot seguit es van realitzar dos tallers pràctics en els quals els alumnes van utilitzar nombrós material de demostració. El primer taller es va centrar en les línies de cotxets, cadires d’interior, posicionament, mobilitat i bipedestació. El segon va girar entorn a les cadires manuals i de geriatria, així com cadires electròniques i scooters. Dos professionals de l’empresa es van encarregar de presentar els diferents productes i els alumnes del curs que varen poder conèixer-los, manipular-los i aclarir qualsevol tipus de dubte que poguessin tenir sobre ells. Tot això emmarcat a dins d’un contingut docent de l’assignatura que obre una finestra per a la especialització de fisioterapeutes al sector de l’ortopèdia i avalat per la experiència clínica en neurorehabilitació del professor titular.
Aquesta visita obre un camp interessant per a la inclusió del fisioterapeuta en els àmbits de la ortopèdia i protetització des de el diagnòstic primigeni, el tractament, el coneixement dels dispositius d’ajudes tècniques i el treball multidisciplinari amb altres professionals del sector de la salut com ara enginyers, ortopedes i terapeutes ocupacionals.
ortesis-2 ortesis-3