Actualitat

7 nov

Els alumnes de quart curs del Grau en CAFE seran els responsables d’organitzar la IV Jornada Esportiva d’EUSES-UdG, la Universitat de la Salut i l’Esport

El pròxim dimarts 14 de novembre de 10h a 15h se celebrarà la IV Jornada Esportiva d’EUSES, organitzada, un any més, pels alumnes de 4t curs del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) d’EUSES-UdG, la Universitat de la Salut i l’Esport. Únicament, els estudiants seran els encarregats de gestionar al 100% aquest esdeveniment. Per tant, per ells és una molt bona oportunitat d’aplicar els coneixements teòrics i pràctics assolits durant el Grau en CAFE i aconseguir que el certamen sigui tot un èxit.

La IV Jornada Esportiva d’EUSES constarà de tres activitats principals que es desenvoluparan al llarg del matí: el Torneig de futbol 7, el torneig de bàsquet 3×3 i com a novetat d’enguany, s’oferirà una classe dirigida de Zumba que serà totalment gratuïta. Totes elles tindran lloc a les instal·lacions del Pavelló i Camp de Futbol de Salt.

Aquesta activitat s’emmarca en l’assignatura de 4t curs del Grau en CAFE: Recreació, oci i turisme, impartida pel professor, Josep Oriol Sallent, Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i Esport i Doctor en Turisme, Dret i Empresa. La matèria en qüestió se centra en tres eixos temàtics: La recreació, el turisme i l’organització d’esdeveniments. Totes tres àrees es tracten individualment, però també es descobreixen els seus punts en comú. El paraigua que les engloba és l’oci, un dels àmbits més importants, a dia d’avui, de les activitats físiques. Crear experiències significatives que aconsegueixin satisfer els objectius lúdics, socials i vivencials dels usuaris és un repte pel qual, cal una innovació constant i eines flexibles i adaptables. En aquest àmbit de l’oci, s’inclouen les activitats recreatives, sense objectiu merament competitiu o de salut, el turisme actiu i esportiu i els esdeveniments esportius.

Per tant, al llarg d’aquesta assignatura, els alumnes aprenen a organitzar activitats de gaudi, és a dir, esdeveniments principalment lúdics. D’altra banda, també s’inclou una part dedicada a l’àmbit del turisme, molt relacionada amb el context de les comarques gironines. D’aquesta manera, els estudiants aprenen a relacionar els conceptes d’activitats esportives amb el turisme, especialment amb l’actiu, adonant-se de les  conseqüències que tenen l’organització de competicions esportives en aquest sector.

En concret, a l’assignatura de Recreació, Oci i Turisme, hi ha una part dedicada específicament a l’organització d’esdeveniments esportius. Aquí és on els alumnes porten a terme una aplicació molt pràctica de la teoria, aprenent les tècniques d’organització d’esdeveniments reals com és la IV Jornada Esportiva d’EUSES, durant la qual, podran aplicar tot allò que han anat assolint a classe, encarregant-se de la gestió integral d’aquesta cita esportiva, des de qüestions relacionades amb organització, els espònsors, seguretat, cartells, càterings, etc. Sens dubte, es tracta d’una molt bona oportunitat d’aprenentatge pels futurs graduats i graduades en CAFE.

No et perdis la IV Jornada Esportiva d’EUSES, un esdeveniment ple d’emocions i activitat física, on tots els integrants de la família EUSES podran trobar-se per practicar allò que els uneix: l’esport.

No esperis més i fes la teva inscripció en aquest enllaç. Les places són limitades!

*Les inscripcions pel Futbol i pel Bàsquet tenen un preu de 3€ (estudiants d’EUSES) i de 6 € pels alumnes d’altres centres (inscripció + assegurança). Dins del preu, a part de la participació, s’inclou entrepà + aigua.