Actualitat

7 març

EUSES acull aquest divendres la trobada de debat “DONA un pas per l’esport” amb la xerrada: “L’esport de nena a dona, trencant estereotips”

L’Aula Magna de l’Escola Univesitària de la Salut i l’Esport acollirà aquest divendres la 1a trobada de debat “Dona un pas per l’esport”, que està emmarcada dins els actes que es faran durant tot el cap de de setmana per commemorar el Dia Internacional de les Dones, el 8 de març.

La jornada a EUSES començarà a les 18.15 amb la lectura de la Declaració Institucional del Govern del Dia Internacional de les Dones que anirà a càrrec de Noemí Jordana, actual vicepresidenta de l’Spar Citylift Girona i exjugadora de bàsquet professional.

La benvinguda als assistents la donaran Josep Pujols, representant de la Secretaria General de l’Esport a Girona; Josefina Surina, coordinadora de l’Institut Català de les Dones a Girona; i Adrià Martín, director del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport d’EUSES.

L’acte central s’iniciarà a les 7 de la tarda amb una xerrada a càrrec d’Olga Praderas, coordinadora de la 6a Jornada de l’Esport Femení. La ponència “L’Esport de nena a dona. Trencant estereotips”, donarà pas a una taula rodona que moderarà la mateixa Olga Praderas i que tindrà com a convidats a Noemí Jordana; Laura Garcia, llicenciada en Educació Física i entrenadora del grup Girruneres; Coral Vila, entrenadora de rugbi del GEiEG; Bernat Juliol, professor d’Educació Física i entrenador de futbol de 2n nivell; i Adrià Martín.

Blanca Nualart, responsable en matèria de gènere del Consell Català de l’Esport tancarà, sobre les 20.30 hores, amb les conclusions de la trobada.

La Jornada de l’Esport femení es traslladarà el diumenge a l’exterior amb tot un seguit d’activitats que es concentraran a la Plaça de Salvador Espriu; a la Plaça de Calvet i Rubalcaba; al Riu Onyar i a la Plaça de Catalunya. Els interessats podran apuntar-se a un entrenament d’alta intensitat; a una Masterclass de Core; a una sessió d’Harmonia; a una classe de pilates per a esportistes; i a una activitat de dansa. També hi ha programades activitats d’iniciació per a nenes, noies i dones així com exhibicions, tornejos i entrenaments d’una vintena d’esports.