Actualitat

L’Escola Universitària de la Salut i l’Esport s’ha abocat en l’Oncotrail amb dues línies diferents. Per un costat, amb un equip format per professors i alumnes (EUSES Team) i que ha cobert els 100 quilòmetres de recorregut (amb sortida i arribada a Palafrugell). Per un altre costat, amb 55 estudiants del Grau en Fisioteràpia repartits en tres punts del recorregut i que han vetllat per l’estat físic dels participants.

L’equip EUSES Team ha estat un dels 234 equips que ha participat en la 6a edició de l’Oncotrail, una cursa solidària que té com a objectiu recaptar fons per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i que enguany ha recaptat més de 277.000 euros.
L’equip d’EUSES, que ha trigat 16 hores i 42 minuts a completar els 100 quilòmetres i ha acabat en la posició 125, ha estat format per: Gerard Muñoz (professor de Fisioteràpia a EUSES – campus de Salt), Mariano Gacto (director del Grau en Fisioteràpia a EUSES – campus de Salt i del Grau en Physiotherapy a EUSES – campus de Barcelona), Xavi Nadal (director acadèmic a EUSES – Terres de l’Ebre), Raquel Font (professora de CAFE a EUSES – campus de Salt), Joana Capó (estudiant de 3r de CAFE a EUSES – campus de Salt), Xavier Riera (estudiant de 3r de CAFE a EUSES – campus de Salt), Pere Capó (estudiant de 4rt de CAFE a EUSES – campus de Salt) i Pol Trafí (titulat en CAFE a EUSES – campus de Salt en la promoció 2014-2018). L’equip de suport d’EUSES Team ha estat format per Adrià Martín (director del Grau en CAFE a EUSES – campus de Salt) i Estefania Planas (titulada en CAFE a EUSES – Campus de Salt i estudiant de Fisioteràpia al mateix centre).
La participació d’EUSES a l’Oncotrail ha format part d’un projecte acadèmic en el qual han participat diferents àrees d’EUSES. Els estudiants de l’assignatura de 2n de CAFE, “Disseny, intervenció i avaluació en l’educació física i l’esport”, que imparteix l’Adrià Martín s’encarregaven de planificar tots els aspectes necessaris per a la preparació dels corredors que participaven en la cursa (preparació física, nutrició, màrqueting, captació de patrocinadors, etc.), els estudiants de l’assignatura de 1r de CAFE, “Fisiologia de l’exercici 1” que imparteix Blanca Roman van realitzar unes valoracions mitjancçant unes proves d’esforç als membres de l’equip i els estudiants del Cicle Formatiu del Grau Superior en Dietètica realitzaven recomanacions de dieta pre, durant i post esdeveniment.
Per l’altre costat, més d’una cinquantena d’estudiants del Grau en Fisioteràpia d’EUSES s’han distrubuït en tres punts estratègics del recorregut per realitzar les actuacions precises als participants de la prova. El fisioterapeuta David Pertegaz ha estat el tutor principal que ha dirigit l’equip de fisioterapeutes i els estudiants del Grau en Fisioteràpia d’EUSES.

Dels 55 alumnes de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport, 25 s’han concentrat en la zona d’arribada on han realitzat tasques de recuperació muscular (massatges i estiraments). Aquests han estat Nora Brun, Romain Constans, Dorian Buttigieg, Camille Rotger, Benjamin Bru, Alexandre Arnault, Josep Fiego, Marie Gombert, Núria de la Cruz, Yona Fochel, Nicolas Lefebre, Audrey Lousteau, Gaetan Anton, Laetitia Bracco, Margot Pasquier, Julien Benedetti, Carme Llull, Caroline Stemer, Carol Gonzalo, Mathilde Vincent, Lea Magrin, Lídia de Asís, Ignacio Costa i Estelle Burrut. EUSES també ha estat present amb material logístic i humà en dos punts a meitat de cursa on també s’han realitzat tasques de recuperació muscular als participants. En el punt de Fitor hi han estat present els estudiants Charlotte Kouloui, Emma Bertrand, Fabien Pujol, Pierre Basque, Simon Serp, Mathieu Barthes, Eduard Muntada i Laia Ciendones. En una altra zona a meitat del recorregut, a Pals, EUSES hi ha aportat una quinzena d’estudiants: Romain Nou, Audrey Picarrougne, Lea Filippi, Zoé Otto, Élisa López, Thomas Sandjivy, Pierre Salicru, Emma Sarret, Blanca Bastit, Marta Boixader, Hugo Martin, Audrey Luce, Léa Frasnedo, Aleix Hortelano, Florence Amate i Alexandra Thiriot.
.