Actualitat

L’Escola Universitària de la Salut i l’Esport ha tingut un cap de setmana molt atapeït d’esdeveniments coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, el passat dijous 8 de maig. El divendres dia 9 es va celebrar a l’Aula Magna d’EUSES  la 1a trobada de debat “Dona un pas per l’esport” i el diumenge dia 11 l’activitat es va traslladar al carrer i va ser el torn dels alumnes dels graus en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i en Fisioteràpia amb tot un seguit d’activitats esportives que es van concentrar en diversos indrets de la ciutat (Plaça de Salvador Espriu, Plaça de Calvet i Rubalcaba; el Riu Onyar i la Plaça de Catalunya).

La jornada de divendres es va iniciar amb Noemí Jordana, Vicepresidenta de l’Spar Citylift Girona i exjugadora de bàsquet professional, fent la lectura de la declaració institucional del Govern del Dia Internacional de les Dones. Tot seguit va ser el torn de Fina Surina,  coordinadora territorial a Girona de l’Institut Català de les Dones, que va destacar la “complicitat màxima” de molta gent que des de fa sis anys està col·laborant de manera activa per tirar endavant el projecte de l’esport femení.

Olga Praderas, coordinadora de la Jornada de l’Esport Femení, va realitzar una exposició on va detallar, entre altres aspectes, la diferència entre homes i dones de les llicències federatives esportives (76% homes i 24% dones) i va incidir que “cal fer accions per millorar l’autoestima de les nenes i les dones”. En aquest sentit, Pep Pujols, representant a Girona de la Secretaria General de l’Esport va recalcar que a les comarques gironines hi ha 3.270 clubs esportius i que es necessiten “sinèrgies de paritat”.

Tot seguit es va iniciar el debat un enriquidor debat sobre “L’Esport de nena a dona. Trencant estereotips”. La taula rodona, presentada per Olga Praderas, la van formar Noemí Jordana; Laura Garcia (llicenciada en Educació Física i entrenadora del grup Girruneres); Coral Vila (entrenadora de rugbi del GEiEG); Bernat Juliol (professor d’Educació Física i entrenador de futbol de 2n nivell); i Adrià Martín (director del Grau en CAFE a EUSES).

Diumenge, la Jornada de l’Esport Femení es va traslladar al carrer amb un munt d’activitats per a tothom. EUSES hi va continuar prenent part activa amb un voluntariat de fisioteràpia en el qual setze alumnes del grau, tutelats per la fisioterapeuta d’EUSES Alumni Daniela Mamani, van realitzar actuacions diverses (massatges de descàrrega, estiraments passius i docència sobre estiraments actius i tractament de lesions) a les esportistes que es van acostar a la zona de recuperació que es va habilitar a la plaça Calvet i Rubalcaba.

D’altra banda, els alumnes de 1r curs del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport van realitzar una performance (emmarcada en l’assignatura de dansa) i l’estudiant de 3r de CAFE Alba Hernández va dirigir i dinamitzar una sessió de pilates.  L’organització va xifrar en unes 1.500 persones la participació global en la jornada de diumenge de l’esport femení.