Actualitat

28 juny

L’Escola Universitària de la Salut i l’Esport tanca el curs 2016/17 amb 66 voluntariats que han mobilitzat 681 alumnes

L’Escola Universitària de la Salut i l’Esport ha tancat el curs 2016/17 havent realitzat un total de 66 voluntariats per part dels alumnes del grau en Fisioteràpia. Han estat esdeveniments esportius, la majoria concentrats en els caps de setmana, en els quals els estudiants d’EUSES, sobretot de tercer curs, realitzaven actuacions de fisioteràpia i col·laboraven en la recuperació muscular dels participants de proves tant diverses com triatlons, curses de muntanya, curses populars, curses ciclistes, proves de BTT, travessies de natació…

Núria Puigtió, professora d’EUSES i coordinadora del pràcticum, va valorar l’encert de la fórmula, beneficiosa per a totes les parts: “Penso que l’èxit d’aquesta participació sorgeix de que totes les parts implicades en treuen un profit interessant. Per part de l’alumnat, la participació en aquests esdeveniments els proporciona l’oportunitat de practicar les diferents tècniques de fisioteràpia que aprenen en el transcurs del grau. I com a docent i fisioterapeuta trobo molt interessant que en una cursa popular, per exemple, els alumnes puguin practicar la massoteràpia en diferents tipus de teixits musculars ja que és possible que facin tractament a més de 20 pacients diferents en unes 4 hores”.

Aquests 66 voluntariats han mobilitzat 681 estudiants. Cada voluntariat ha estat tutoritzat i supervisat per un o més fisioterapeutes. En aquest aspecte, la col·laboració de professionals formats i graduats a EUSES i integrats en la potent associació d’exestudiants EUSES Alumni, ha estat fonamental per abarcar l’ampli ventall d’esdeveniments. Núria Puigtió també va valorar que el fet d’abraçar diverses modalitats esportives  “permet els estudiants conèixer les lesions més freqüents de cada esport”.

Una temporada més, el desplegament més impactant d’EUSES va coincidir amb el Terra de Remences, tot i que també hi ha hagut mobilitzacions importants a la Marató de Barcelona o en un dels voluntariats més històrics com és el Memorial Santi Silvas de tennis en cadira de rodes. Núria Puigtió també ha valorat molt positivament la satisfacció de les entitats que organitzen les proves: “Els feedbacks son molt positius i rebem reconeixements per part d’ells i l’interès de seguir col·laborant en futures edicions per la qualitat del servei que oferim. En aquest sentit, la col·laboració dels fisioterapeutes d’EUSES Alumni ha estat bàsica a l’hora d’orientar els futurs fisioterapeutes en aspectes pràctics”.