Actualitat

11 des.

Exercici per canviar el cervell · Conferència de Marc Roig (McGill University)

Per algú que pateixi de Parkinson, la simple tasca d’agafar un got d’aigua es pot convertir en un autèntic malson, a causa dels forts tremolors. Trobar estratègies que puguin controlar el moviment és un dels reptes més importants a l’hora de rehabilitar als pacients.

A la prestigiosa universitat canadenca McGill University, l’ampostí Marc Roig està estudiant els efectes de fer exercici d’alta intensitat per estimular l’habilitat del cervell d’aprendre i canviar determinades experiències.

El Dr. Marc Roig i el seu equip estan treballant amb pacients de Parkinson per tal de veure si poden millorar la seva habilitat de moure i de completar tasques senzilles com les d’agafar un got. Mitjançant l’activitat cardiovascular intensa es poden provocar canvis al cervell per tal de que els pacients puguin reaprendre tasques concretes.

Els resultats de l’estudi encara no s’han publicat però la investigació ja està mostrant evidències prometedores.

Precisament, el Dr. Marc Roig oferirà una conferència al Campus de Terres de l’Ebre el proper dimecres 19 de desembre a les 18:00 h de la tarda.

Es tracta d’una oportunitat única per a tota la comunitat d’EUSES i una jornada oberta a tothom, per tal de compartir coneixement amb la comunitat educativa. 

Les inscripcions ja estan obertes. Podeu fer-les al següent enllaç. L’activitat és gratuïta per a tota la comunitat d’EUSES i té un preu de 5 € per al públic general.