Actualitat

15 maig

Finalitzat el curs d’anatomia funcional de l’aparell locomotor amb el taller de l’exploració de l’extremitat inferior

Aquest passat dissabte es va desenvolupar al laboratori d’anatomia de la Facultat de Medicina de la UdG el darrer dels tres tallers que formaven part del Curs d’anatomia funcional de l’aparell locomotor, que va tenir el seu inici el mes de març. En aquest cas, la formació estava orientada a l’estudi i exploració de l’extremitat inferior i, a l’igual que en els dos tallers previs destinats al tronc i l’extremitat superior respectivament, va ser guiada per la Dra. Anna Carrera i el Dr. Francisco Reina, metges i professors titulars d’Anatomia i Embriologia de la Facultat de Medicina de la UdG.

Durant el taller, els assistents varen poder explorar una gran varietat de models anatòmics en cadàver que permetien fer un estudi exhaustiu de l’anatomia de tota l’extremitat inferior. Destacaven les preparacions que mostraven els elements articulars de la cama, donant un major protagonisme a les unitats del maluc, genoll i turmell. D’altra banda, el seminari també va permetre fer una rigorosa exploració dels sistemes muscular, vascular i nerviós, així com d’alguns dels diferents senyals de patologia més característics de les estructures anatòmiques implicades.

El fet que totes les places estiguessin exhaurides des de fa setmanes ha animat al Departament de Formació Contínua d’EUSES a programar una formació de característiques similars per al proper curs 2018-19. Per sol·licitar més informació referent a temes de Formació Contínua, cal adreçar-se a Pere Iglesias, Coordinador de la Formació Contínua d’EUSES (piglesias@euses.cat).