Actualitat

Els estudiants del Grau en Fisioteràpia a EUSES-URV reben una formació encarada a formar professionals de la salut amb un enorme coneixement sobre l’esport i l’activitat física, ideal per acabar especialitzant-se en l’àmbit de la fisioteràpia esportiva.

 La fisioteràpia esportiva és la part de la fisioteràpia que s’encarrega de tractar les patologies i lesions de l’aparell locomotor a tothom que practica esport, tant professionals com amateurs. Possiblement la imatge que tots tenim al cap quan es parla d’aquesta disciplina és la del fisioterapeuta de l’equip de futbol, que salta al camp quan un jugador es lesiona. Ara bé, la realitat és força diferent.

No només s’aplica a un gran ventall d’esports sinó que les seves funcions inclouen la prevenció, el tractament de lesions i la tornada a la competició o a l’activitat, sempre en col·laboració amb el readaptador esportiu, una altra de les figures professionals que estan a l’alça. La diferència respecte la readaptació esportiva i la fisioteràpia és que la primera està enfocada en aconseguir que l’esportista torni a competir al seu nivell inicial d’abans de la lesió, mentre que la fisioteràpia se centra en la recuperació amb l’objectiu de disminuir al màxim el temps de lesió, sempre dintre de la racionalitat.

El Grau en Fisioteràpia d’EUSES-URV cobreix totes les disciplines de la fisioteràpia perquè sigui el mateix estudiant qui reconegui quina branca l’apassiona més i pugui especialitzar-se. Si vols estudiar el Grau en Fisioteràpia a EUSES-URV el codi per la preinscripció és el 71048.