Actualitat

Els tractaments fisioterapèutics poden tenir més aplicacions que mai. Un nou estudi publicat pel ‘Barómetro del Dolor’, que ha analitzat dades de més de 24.000 persones de 24 països diferents, ha conclòs que a Espanya un 34% de les persones experimenta cada dia algun tipus de molèstia física, dit d’una altra manera, una de cada tres persones.

Dins de l’estudi s’apunta que són els dolors corporals els més freqüents, sobretot a l’esquena, lumbars i cervicals. Les dades del conjunt de l’estat espanyol són especialment preocupants si tenim en compte que és el quart país de la llista, només superat per Portugal, Canada i Austràlia.

Per tractar aquest dolor, l’informe indica que la fisioteràpia pot ajudar i molt a millorar les condicions de vida dels pacients. En aquest sentit explica que a les consultes normalment hi ha dos perfils clarament definits. Aquells individus amb una vida sedentària amb hàbits posturals qüestionables i aquells perfils més actius però que realitzen activitat física de manera inadequada, sense entrenament definit ni estiraments previstos.

Per evitar que les molèsties es repeteixin o vagin a més és important buscar l’ajuda d’un professional, un fisioterapeuta capaç de diagnosticar i preparar un tractament, d’acord amb cada casuística .