Actualitat

9 gen.

Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport d’EUSES-UdG, una de les titulacions universitàries amb més demanda i projecció de futur

El Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE) de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES-UdG) és una de les titulacions amb més demanda i projecció de futur. Els motius de l’excel·lent valoració d’aquests estudis universitaris es basen en diferents aspectes. En primer lloc, cal destacar la innovadora metodologia acadèmica, basada en el ‘learning by doing’,  és a dir, en treballar a partir de casos i projectes reals.

En aquest sentit, cal destacar que al Grau en CAFE, duràs a terme fins a un 50% de classes pràctiques o teòric-pràctiques, on implementaràs els continguts teòrics. Alguns exemples recents: el projecte Crea Xarxa que pretén millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, a través de l’activitat física i l’esport; el projecte assistencial d’EUSES-UdG, encapçalat per Eloi Arias, amb l’objectiu d’evitar els riscos de patir una cardiopatia en pacients que potencialment la poden desenvolupar; el PEHC (Physical Education Health and Children), consistent en el mesurament de diferents variables per avaluar la competència motriu en infants de 8 anys, entre molts altres.

En segon lloc, el professorat, format per professionals experts i qualificats; la majoria Doctorats, i en actiu professionalment. D’aquesta manera, obtindràs una formació completa i posada al dia. Cal destacar a professionals de la talla de: Dani Romero, preparador físic de la tenista Carla Suárez (Rànquing 9 ATP); Jesús Escosa, Secretari tècnic CEB Marc Gasol i Preparador físic d’esportistes d’alt rendiment; Adrià Martín, Director del Grau en CAFE d’EUSES-UdG i membre de la junta directiva de l’Associació Espanyola d’Investigació Social Aplicada a l’Esport (AEISAD), entre molts altres.

Altre aspecte important que consolida els estudis en CAFE són les pràctiques a reconeguts centres de salut i esport. Tindràs l’oportunitat d’entrar en contacte amb el món laboral, gràcies a la realització de pràctiques acadèmiques a reconeguts centres de l’àmbit professional de l’esport: des d’entitats esportives com el CAR de Sant Cugat fins a institucions públiques, passant per empreses, centres de salut i organitzacions sense ànim de lucre. Cal assenyalar que més del 25% dels estudiants d’aquesta titulació continuen treballant al mateix centre on van fer les pràctiques.

Finalment, també hi ha altres factors claus que converteixen el Grau en CAFE en un dels més sol·licitats. Com per exemple, les seves immillorables instal·lacions de 4.895 m2 del Campus de Salt, ideals per a la pràctica de tot tipus d’esports; la internacionalització, a través dels programes de mobilitat ERASMUS amb prestigioses universitats d’Europa, els Estats Units i Austràlia o la importància de la recerca amb l’existència del PHAS-Research, un grup d’investigació reconegut per la Universitat de Girona i les publicacions d’estudis per part del professorat, relacionats amb les darreres tendències de l’àmbit de la salut i l’esport.

Tria una titulació amb àmplies perspectives de futur; estudiant el Grau en CAFE a EUSES-UdG, la Universitat de la Salut i l’Esport.