Actualitat

13 set.

Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport d’EUSES-URV: la formació que facilita el teu accés al mercat laboral. Fes la teva matrícula!

El Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES-URV) t’aporta una formació actualitzada i de qualitat, incorporant les darreres tendències en l’àmbit de l’esport i la salut. El seu enfocament holístic i alhora, especialitzat amplia les teves oportunitats professionals relacionades amb el món de l’esport. Així doncs, un cop finalitzis el Grau en CAFE podràs dedicar-te a àmbits tan diversos com:

  • L’alt rendiment esportiu. Un dels camps més atraients pels estudiants de CAFE. Es tracta d’un àmbit que inclou l’entrenament o preparació d’esportistes d’alt nivell o d’elit. Ara bé, si vols convertir-te en un futur preparador físic, encarregat de planificar, dissenyar i analitzar l’entrenament de reconeguts esportistes; és fonamental un treball diari i una col·laboració pluridisciplinària amb metges, entrenadors, nutricionistes o fisioterapeutes, amb els quals, dissenyaràs els protocols de prevenció de lesions. És a dir, treballaràs amb diferents especialistes, aportant els teus coneixements i experiència. En aquest àmbit, també pren especial importància la professió de readaptador de la competició esportiva, que permet a l’esportista tornar a la competició amb millor qualitat i garanties.
  • Àmbit de l’ensenyament i l’educació. Una de les sortides professionals més esteses és la de professor/a d’educació física. En aquest cas, és un requisit indispensable dur a terme el Màster de Formació del professorat, sobretot si vols treballar en centres educatius d’ESO, Batxillerat, Cicles formatius d’activitats físiques i esportives i ensenyaments d’esports. Un àmbit, sens dubte, per aquells amb vocació per la docència.
  • La salut i el manteniment. En aquest àmbit, apareix amb força la professió de prescriptor de l’exercici físic, un professional que treballa al costat d’un metge de capçalera, d’un equip d’infermeria, fent el seguiment de diversos pacients. En aquest context, també, cal incloure la figura del readaptador, encarregat de la recuperació de qualsevol persona que hagi patit una lesió esportiva, domiciliària o professional. Al Campus de Terres de l’Ebre, comptem amb un autèntic expert en la matèria, el professor Marc Madruga, readaptador i preparador físic a ReSport Clínic a Barcelona. Finalment, cal esmentar el creixent auge del fitness, on apareixen figures com l’entrenador personal o el tècnic de sala de fitness, d’activitats dirigides, etc.
  • La gestió d’equipaments i instal·lacions esportives. Es tracta d’un sector que uneix el món de l’esport amb la gestió empresarial. Una sortida professional, cada vegada, més majoritària entre els alumnes del Grau en CAFE. Aprendràs a gestionar un esdeveniment esportiu en tots els seus vessants, abordant la part de logística, d’espònsors, seguretat, etc. D’altra banda, si et dediques a la gestió d’un centre esportiu, t’encarregaràs d’aspectes tan diversos com la coordinació dels recursos humans, la captació i fidelització de socis; els serveis esportius; qüestions de riscos laborals i higiene…
  • Activitats a la natura i turisme actiu. Una sortida laboral més específica i pròpia de l’entorn educatiu d’EUSES Terres de l’Ebre. Doncs la facultat de CAFE està a prop del mar, els rius, la muntanya, els parcs naturals o les vies verdes propiciant la pràctica d’esports a l’aire lliure. En aquest sentit, els graduats/des pot ocupar-se de tasques tècniques d’organització i planificació d’esdeveniments esportius a la natura com per exemple: les curses d’orientació, trekking, BTT, kitesurf, vela, escalada o esquí/snowboard, sempre tenint en compte la logística necessària en cada cas, així com, aspectes relacionats amb la seguretat.

Estudia el Grau en CAFE a EUSES Terres de l’Ebre, la Universitat de la Salut i l’Esport, i opta a un ampli ventall de sortides professionals en l’àmbit de l’esport. Matricula’t!