Actualitat

26 set.

Grau en Fisioteràpia d’EUSES Terres de l’Ebre: coneix les millors teràpies i tractaments per millorar la qualitat de vida dels pacients

Durant el Grau en Fisioteràpia de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES-URV) assoliràs una formació específica en àrees com: la traumatologia, la reumatologia, la pediatria, la neurologia, l’esport, la fisioteràpia comunitària i la gestió o direcció de centres de fisioteràpia. El pla d’estudis prioritza la capacitat per atendre a persones en l’àmbit preventiu, el tractament de lesions i patologies associades fonamentalment als moviments i a la funcionalitat, així com, a l’autonomia i la reincorporació a les activitats del dia a dia.

Al Campus de Terres de l’Ebre, coneixeràs en profunditat els fonaments de la teràpia manual i altres tractaments. Aprendràs a aplicar procediments fisioterapèutics generals com: la cinesiteràpia, el massatge o la massoteràpia i els derivats d’altres agents físics amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels pacients. També, seràs capaç d’identificar i aplicar procediments en les diferents patologies de l’aparell locomotor i els sistemes nerviosos i cardiorespiratoris. A més, a les classes pràctiques tindràs l’oportunitat d’implementar tots aquests coneixements perquè en un futur, puguis millorar i agilitzar la recuperació dels pacients d’una lesió i garantir la seva plena reincorporació a l’esport o a qualsevol altre àmbit professional.

Per tant, adquiriràs una sòlida base teòrica i pràctica, assolint habilitats intel·lectuals i destreses tècniques i manuals; sempre incorporant els valors ètics i professionals. A més, desenvoluparàs la capacitat d’integració dels coneixements adquirits, de manera que, al final dels estudis, tindràs la capacitat d’aplicar-los, tant a casos clínics concrets en el medi hospitalari i extrahospitalari, com a actuacions en l’atenció primària i comunitària.

Al llarg d’aquests estudis, també s’implementa la innovadora metodologia del ‘learning by doing’, és a dir, un sistema d’aprenentatge sobre la pràctica, és a dir, a partir de casos reals. Un exemple recent, el projecte SAC (Sessions d’Actuació Clínica), a través del qual, els alumnes de Terres de l’Ebre van realitzar tractaments terapèutics en persones d’edat avançada amb pocs recursos econòmics. La iniciativa es va portar a terme gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa, els centres d’atenció primària i EUSES.

Si vols exercir amb plenes garanties la professió de fisioterapeuta generalista i millorar la qualitat de vida i benestar dels teus pacients; la millor opció és estudiar el Grau en Fisioteràpia a EUSES-URV, la Universitat de la Salut i l’Esport.