Actualitat

2 oct.

Jorge J. Cazorla, professor del Grau en Fisioteràpia a EUSES-UdG: ‘Vull canviar la visió actual de la professió de fisioterapeuta i difondre la fisioteràpia pediàtrica’

El professor del Grau en Fisioteràpia d’EUSES-UdG, Jorge J. Cazorla va ser entrevistat a l’edició de juliol-agost de la revista del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya amb motiu del seu càrrec com a Coordinador de Pediatria del mateix Col·legi. En paraules seves, el fet de pertànyer a la Comissió de Pediatria del Col·legi suposa una gran motivació per al seu treball a la universitat; doncs, li permet seguir formant-se en l’àmbit de la fisioteràpia pediàtrica i obtenir bones idees per al futur de la professió.

Sens dubte, el camp d’especialització del professor Jorge J. Cazorla, amb un Postgrau en Fisioteràpia Pediàtrica a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i un Màster Universitari en Recerca Translacional en Fisioteràpia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i a la Universitat de Cantàbria, és la fisioteràpia pediàtrica. De fet, a EUSES-UdG, la Universitat de la Salut i l’Esport, imparteix el mòdul de Fisioteràpia Pediàtrica a l’assignatura d’Especialitats clíniques, a part d’altres assignatures bàsiques i tutories de Treballs de Final de Grau. Cal afegir també que forma part, com a investigador, del Grup PEHC (Physical Education Health and Children) participant activament en la recerca del camp de la pediatria.

Finalment, Cazorla afirma que el seu principal objectiu com a professional és finalitzar el doctorat que està realitzant i continuar ajudant en la formació de les futures generacions de fisioterapeutes. En aquest sentit, assenyala que és fonamental difondre i promocionar més el paper del fisioterapeuta i canviar la visió que té actualment la societat sobre la professió; doncs, creu que no és del tot correcta. També, vol contribuir de forma enèrgica en la difusió i promoció de la Fisioteràpia pediàtrica, ja que, considera que és un camp poc conegut i del qual, encara queda molt per descobrir i experimentar.

En aquest enllaç, pots llegir l’entrevista sencera al professor Jorge J. Cazorla a la revista del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (pg. 27).