Actualitat

El proper dijous 25 i divendres 26 de juny, l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES-UdG) i les instal·lacions esportives de l’Ajuntament de Salt acolliran unes jornades de formació, emmarcades en el projecte CreaXarXa, adreçada a docents i tècnics esportius, sobre les oportunitats que ofereix l’activitat física i l’esport per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

Els objectius principals d’aquest esdeveniment van encaminats a assolir la sensibilització i formació dels professionals sobre l’accés a l’esport de les persones amb algun tipus de diversitat funcional. Durant aquestes jornades també es farà referència a l’esport paralímpic i a la inclusió dels nens amb discapacitat a la pràctica de l’esport de competició.

Durant la trobada, tindran lloc dues conferències. La primera, que se celebrarà el 25 de juny, tractarà sobre: “La inclusió de les persones amb discapacitat a l’àmbit esportiu” i la segona, el 26 de juny, se centrarà en: “Els efectes de l’activitat física i l’esport en persones amb diversitat funcional”.

D’altra banda, també es podrà participar a les dues taules rodones sobre “El món de l’esport paralímpic” i “La situació de les persones que presenten algun tipus de discapacitat davant la pràctica esportiva”. Finalment, hi hauran quatre tallers sobre els “Jocs motrius sensibilitzadors”, “l’Aprenentatge cooperatiu com a eina inclusiva”, el “Bàsquet en cadira de rodes” o les “Capacitats per a la dansa”.

En definitiva, el propòsit d’aquestes jornades és obrir les portes a l’esport a les persones que pateixen algun tipus de discapacitat. Per aquest motiu, com hem comentat anteriorment, s’adreça especialment a professionals de l’esport com mestres i professors d’Educació Física de primària i secundària; tècnics esportius; responsables d’entitats de lleure actiu o federacions. Ells són la peça clau per dur a terme una tasca integradora i de sensibilització social.

El període d’inscripcions a les jornades s’iniciarà l’11 de maig i finalitzarà el 15 de juny.

Si voleu assistir-hi afanyeu-vos, degut a l’aforament limitat, l’admissió serà per rigorós ordre d’inscripció.

Més informació en aquest enllaç.