Actualitat

L’alimentació juga un paper més important del que ens podem pensar a la fisioteràpia. Una bona alimentació pot ajudar a reduir el risc de patir patologies importants com Alzheimer, diabetis o obesitat però més enllà d’això l’alimentació és el motor de tota activitat que realitzem i marca el nostre nivell d’energia.

Dins de cada aliment hi ha certes substàncies que són molt importants com ara els hidrats de carboni, proteïnes o lípids i altres que són només residus no necessaris. És per això que és important vigilar l’alimentació per prevenir les lesions i ajudar a la recuperació

Un exemple el podem trobar amb les contractures musculars, provocades per la mala posició. Per disminuir la contractura el pacient ha d’augmentar el consum d’aliments rics en vitamina B2 i calci.

Els alumnes del Grau en Fisioteràpia d’EUSES-URV tindran l’oportunitat d’introduir-se al món de l’alimentació mitjançant l’assignatura optativa ‘Nutrició i Activitat Física’ impartida per la professora i doctora Reyes Beltran Valls, que tracta sobre l’estudi de la nutrició humana i l’alimentació equilibrada relacionada amb l’activitat física.

Per aquesta raó, es fa una anàlisis en profunditat dels diferents nutrients i la seva aportació a la dieta de les persones que realitzen activitat física per tal d’influir positivament en la seva recuperació i salut.