Actualitat

20 des.

La jornada esportiva Crea Xarxa, l’element estrella de la filosofia learning by doing del grau en CAFE

EUSES, la Universitat de la Salut i de l’Esport, impulsa un any més el projecte Crea Xarxa amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones que tenen alguna discapacitat mitjançant l’activitat física i l’esport.

En el marc d’aquest projecte i implementat la filosofia “learning by doing”, els alumnes de les assignatures de Recreació, oci i turisme de 4rt, Activitat física per a persones amb alguna discapacitat de 3r i Habilitats motrius bàsiques de 1r del grau en CAFE van organitzar una jornada esportiva per a més de 350 infants d’onze escoles diferents de Girona i rodalies. Durant un matí els nens i nenes van poder jugar a les activitats que els alumnes de CAFE havien preparat per ells, que incloïen múltiples esports adaptats com el bàsquet en cadira de rodes, circuits adaptats o judo amb amb els ulls embenats.

Pel seu director acadèmic, Adrià Martín, “amb l’experiència formativa mitjançant el procediment del learning by doing, aprendre fent, aconseguim que els alumnes vagin adquirint aquelles competències que han anat aprenent a les aules”. Aquesta forma de treballar garanteix que els estudiants més d’enllà d’aprendre, interioritzen el temari estudiat. Tal i com explica l’alumne Nil Frías, “tot el que facis en primera persona i a l’hora de treballar suma molt més. A l’aula ho pots estudiar i se’t pot oblidar, però amb una experiència real segur que no ho oblides això”.

Aquesta percepció també és la d’Oriol Sallent, professor de l’assignatura de Recreació, oci i turisme, que destaca la dificultat d’aplicar-ho en una jornada com aquesta “intentem fer una activitat docent i pedagògica i al mateix temps una activitat de sensibilització”, a més explica que “el fet que s’organitzi des de diferents assignatures fa que els alumnes ho vegin des de diferents punts de vista”. En definitiva, les dues vessants del projecte Crea Xarxa deixen petjada tant per participants com per a organitzadors.