Actualitat

10 nov.

La jugadora de bàsquet de l’Spar Citylift Uni Girona Rosó Buch serà la convidada d’honor el dimarts 14 de la VII Jornada Anual del Campus de Salt EUSES Alumni

Un curs més, i ja en seran set, EUSES Alumni realitzarà la seva jornada anual del Campus de Salt i el bàsquet femení en serà el protagonista amb la presència de la jugadora de l’Spar Citylift Uni Girona Rosó Buch. L’acte tindrà lloc el dimarts dia 14 de novembre a l’Aula Magna de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport, a partir de les 7 de la tarda. En la jornada també hi intervindran el professor de CAFE Xus Escosa i la fisioterapeuta de l’Uni Girona Beti Orden.

L’Spar Citylift és un dels grans favorits en la disputa del títol de Lliga Femenina i també està disputant l’Eurocup Women, competició en la qual ja s’ha classificat per a la segona fase després d’haver guanyat tots els partits. Rosó Buch, una de les peces importants en l’equip que prepara Eric Surís, parlarà en la jornada d’Alumni sobre la “Dinàmica de treball d’un equip d’elit de bàsquet” i respondrà també en el tram final de l’acte a les inquietuds dels assistents sobre el dia a dia d’una jugadora de màxim nivell. En aquesta exposició també intervindrà la fisioterapeuta de l’Uni Girona Beti Orden, que es va diplomar en  Fisioteràpia per EUSES en la promoció 2002-2005.

La directora d’EUSES Alumni, Sílvia Roche, encetarà la VII jornada anual donant la benvinguda i fent una pinzellada dels molts avantatges que tenen els exalumnes que pertanyen a aquesta associació. Tot seguit serà el torn de Xus Escosa, que a banda d’impartir l’assignatura de bàsquet als alumnes de 3r curs del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport és també el secretari tècnic de l’Escola de Bàsquet Girona Marc Gasol. Xus Escosa farà una ponència sobre “Metodologia d’entrenament en el bàsquet formatiu”.

La jornada clourà amb el lliurament de premis dels millors expedients acadèmics de la promoció del 2013-2017. Es dona la circumstància que el premi del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport recaurà precisament sobre una exjugadora de l’Uni Girona, Anna Jòdar Portas. El millor expedient del Grau en Fisioteràpia ha recaigut sobre Roxane Olimpia Cretaz.

En les edicions anteriors, els actors principals de les Jornades Anuals d’EUSES van ser els ciclistes professionals Michael Barry i Deirdre Dede Barry (1a edició); el tenista Tommy Robredo (2a edició); l’exjugador d’handbol del Barça i el Granollers, Enric Masip (3a edició); l’aleshores Director de Relacions amb les institucions esportives del FC Barcelona, Albert Soler (4a edició), l’entrenador del Girona Pablo Machín (5a edició); i l’atleta olímpica de 800 m Esther Guerrero (6a edició).