Actualitat

La sala Xavier Montsalvatge de l’Auditori de Girona ha estat l’escenari del solemne acte de graduació de la promoció 2014/2018 dels graus en Fisioteràpia i en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Ha estat la 6a promoció de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport, de la qual enguany n’han sortit 217 nous graduats en Fisioteràpia i 74 en CAFE.

Presentat pel periodista Jordi Grau i amb les composicions del pianista Lluís Guerra, l’acte ha tingut un primer punt àlgid amb l’entrada a la sala simfònica dels prop de 300 nous graduats que han estat aclamats pel públic que ha omplert el recinte.

Tot seguit, els directors d’EUSES Mariano Gacto (Grau en Fisioteràpia), Adrià Martín (Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport) i Rafel Magrinyà (director acadèmic) han dirigit unes paraules adreçades bàsicament als alumnes, però amb un record també per a les seves famílies. Tots tres han elogiat el duríssim treball que han dut a terme els estudiants durant els quatre anys i els han encoratjat a “disfrutar de les alegries, a acceptar les decepcions, superar les adversitats i viure sense por” en el nou camí que inicien ara en el mercat laboral. També han convidat els nous graduats a formar-se amb passió i a explorar nous camins i reptes.

El Vicerector de Comunicació i Relacions Exteriors de la Universitat de Girona, Dr. José Antonio Donaire, actuant com a Delegat del Rector per als Centres Adscrits, s’ha adreçat als nous graduats amb un parlament en el qual ha volgut destacar la vocació dels nous graduats (producte de l’esforç i la joia d’haver assolit els seus objectius) i també ha destacat que estaven en un dels dies “més importants” de la seva vida. “Des d’avui estareu al servei dels altres, perquè la universitat no s’ha creat per fer-vos més feliços o intel·ligents, sinó per millorar la vida dels altres”. També ha encoratjat els graduats a “continuar formant-se i aprenent”.

En la part central de l’acte, els estudiants han acaparat tot el protagonisme i han pujat a l’escenari a rebre els diplomes. En el lliurament dels mateixos, a banda dels tres directors d’EUSES i el Dr. José Antonio Donaire, també s’hi han afegit els representants dels col·legis de Fisioterapeutes i del COPLEFC, Irene Garcia i Pere Manuel.

Tot seguit ha estat el torn dels parlaments dels estudiants, a càrrec de Rita Arranz i Clément Meunier (Grau en Fisioteràpia) i d’Eduard Coll (Grau en CAFE). Després de les seves paraules i agraïments, ha tingut lloc el lliurament de les plaques i les orles amb els directors dels graus.

La cloenda de l’acte ha anat a càrrec del Sr. Fermí Cunill, regidor d’Educació i Joventut de l’Ajuntament de Salt, el qual a banda de felicitar els nous graduats ha destacat alguna de les col·laboracions que EUSES té amb el municipi com la participació en la Setmana de l’Activitat Física o les Sessions d’Actuació Clínica (SAC). L’acte, que ha tingut un altre punt emotiu amb el reconeixement per part de l’equip docent i dels estudiants al recepcionista Joan Massegur, s’ha tancat amb l’himne universitari Gaudeamus Igitur.