Actualitat

9 maig

L’àmbit de les activitats a la natura i el turisme actiu, una sortida laboral en alça dels graduats/des en CAFE a EUSES Terres de l’Ebre

L’entorn de Terres de l’Ebre a prop del mar, els rius, la muntanya, els parcs naturals o les vies verdes propicia la pràctica d’esports a l’aire lliure com per exemple: el senderisme, el barranquisme, l’escalada, la vela, la navegació amb caiac, el submarinisme, els circuits amb bicicleta, entre altres. En aquest context, cal assenyalar que cada vegada s’accentua més la demanda de professionals especialitzats en l’àmbit del turisme actiu. En aquest sentit, cal destacar que el graduat/da en CAFE pot ocupar-se de tasques tècniques d’organització i planificació d’esdeveniments esportius a la natura com per exemple: les curses d’orientació, trekking, BTT, kitesurf, vela, escalada o esquí/snowboard, sempre tenint en compte la logística necessària en cada cas, així com, aspectes relacionats amb la seguretat.

Donada la creixent importància d’aquest àmbit professional, al 3r curs del Grau en CAFE d’EUSES-URV s’imparteix l’assignatura d’Activitats Físiques al medi natural. Durant la qual, s’aproxima als alumnes als aspectes bàsics de diferents activitats que es desenvolupen a la natura o en entorns oberts. Els estudiants, també tindran l’oportunitat d’experimentar en el terreny pràctic, participant en l’organització d’esdeveniments esportius a l’aire lliure. Del gran ventall d’activitats que hi ha, principalment, es proposaran les relacionades amb l’àmbit escolar i recreatiu.

Així doncs, els principals objectius d’aquesta assignatura són: aconseguir que els alumnes sàpiguen aplicar els coneixements teòrics d’una forma professional. És a dir, que els estudiants assoleixin una sòlida base per poder promoure i avaluar la formació d’hàbits perdurables i autònoms de pràctica de l’activitat física i de l’esport; identificar, analitzar i aplicar els principis anatòmics, fisiològics, biomecànics, comportamentals i socials, als diferents camps de l’activitat física i l’esport; determinar els riscos que es deriven per a la salut, de la pràctica d’activitats físiques inadequades; planificar, desenvolupar i avaluar la realització de programes d’activitats físic- esportives; seleccionar i saber utilitzar el material i equipament esportiu, adequat per a cada tipus d’activitat i en definitiva, ser capaços de gestionar amb èxit qualsevol esdeveniment esportiu en el medi natural.

Si t’agraden les activitats esportives a la natura; el Grau en CAFE d’EUSES-URV posa al teu abast una gran varietat d’espais naturals idonis per a l’organització i gestió d’activitats relacionades amb el turisme actiu i d’aventura. Descobreix-ho estudiant al Campus de Terres de l’Ebre.