Actualitat

6 nov.

L’aprenentatge-servei, un dels grans valors del Grau en Fisioteràpia d’EUSES-URV

L’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES-URV) potencia valors com el treball en equip, l’excel·lència professional i el servei assistencial. En aquest sentit, cal destacar que la Universitat organitza cada setmana diversos voluntariats en esdeveniments esportius o curses, en els quals, els estudiants del Grau en Fisioteràpia d’EUSES Terres de l’Ebre participen posant en pràctica els coneixements teòrics apresos a classe.

Però no només això, seguint la metodologia learning by doing, EUSES ha posat en marxa el Servei d’Actuació Clínica (SAC), on els estudiants del Grau en Fisioteràpia del Campus de Terres de l’Ebre, tutoritzats pels fisioterapeutesJordi Castellano i Tània Perales tracten a pacients amb risc d’exclusió social. El SAC ofereix un servei de fisioteràpia gratuït  i alhora, dóna l’oportunitat als estudiants de fer pràctiques amb pacients reals. Aquest projecte ha estat possible, gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Tortosa i EUSES-URV.

Aquesta tasca és molt enriquidora pels alumnes tant a nivell personal com a nivell professional. Per una banda aprenen a dissenyar i executar tractaments fisioterapèutics a pacients reals i per l’altre mantenen relacions amb persones amb dificultats econòmiques i/o socials, proporcionant també un servei a nivell personal.

Molts d’aquests pacients valoren tant o més els tractaments rebuts com la relació interpersonal que s’estableix amb els alumnes. Una experiència única.

Aposta per una informació innovadora, de qualitat i que aporta un valor afegit a la societat, estudia el Grau en Fisioteràpia a EUSES Terres de l’Ebre.