Actualitat

El Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport d’EUSES-URV presenta una àmplia varietat d’assignatures que cobreixen molts dels esports perquè els alumnes tinguin un coneixement bàsic sobre les diferents disciplines esportives. Avui us presentem l’assignatura Esports d’Adversari: Judo / Esgrima, impartida pels professors Manel Roso i Marc Font.

Aquesta assignatura tracta els continguts dels dos esports de lluita des d’una vessant pràctica, transmetent els continguts tècnics, tàctics i reglamentaris d’ambdós esports, que afavoreixen l’adquisició de valors i de noves formes de moviment possibilitant al practicant un ampli ventall de respostes als problemes plantejats.

La part de Judo està impartida pel professor Manel Roso, especialista en mestratge de judo i un dels principals exponents de l’esport a les Terres de l’Ebre. Tant és així que el seu nom dóna nom al Trofeu Manel Roso de Sant Carles de la Ràpita. En les seves sessions es repassa la història de l’esport, els fonaments, les diferents tècniques i el llenguatge de l’esport, sempre seguint la metodologia d’EUSES learning by doing, on la pràctica té una gran importància.

Per altra banda, les sessions d’esgrima estan impartides pel professor Marc Font, un dels tiradors més exitosos de Catalunya. L’ampostí ha estat 15 anys a l’esgrima d’elit, i entre els seus èxits destaquen les 21 finals a les Copes del Món, amb set medalles per equips. Tot un especialista.

A les seves sessions, els alumnes aprenen el reglament, la història, les tres grans escoles internacionals (hongaresa, italiana, francesa), els fonaments d’arbitratge i una petita introducció a l’esgrima del futur.