Actualitat

18 des.

Leandro Gutman imparteix a EUSES el primer seminari del “curs d’especialització en l’abordatge fisioterapèutic dels transtorns de l’ATM i la seva relació amb la columna vertebral”

Aquest passat cap de setmana ha tingut lloc a EUSES de Salt el primer seminari del “curs d’especialització en l’abordatge fisioterapèutic dels trastorns de l’ATM i la seva relació amb la columna vertebral“. La formació, que aquest any celebra la seva 2a edició, suma un total de 30 hores lectives i serà complimentada en un segon mòdul, que es desenvoluparà els dies 19 i 20 de gener de 2019. El curs està impartit pel professor Leandro Gutman, fisioterapeuta especialitzat en els trastorns de l’articulació tèmporo-mandibular de reconegut prestigi entre els professionals de la matèria, tant a Catalunya com a la resta de l’Espanya. Leandro Gutman formarà part del claustre docent del “Màster de Raonament Clínic en Fisioteràpia Neuromusculesquelètica” que EUSES impartirà durant el proper curs 2019-20.

En les 15 hores que va durar el mòdul d’ aquest cap de setmana Leandro Gutman va fer un record anatòmic de l’articulació tèmporomandibular i va explicar de forma extensa i molt entenedora com funciona biomecànicament i quines són les implicacions que té amb d’altres parts del cos, especialment amb el raquis cervical. D’altra banda, també va fer una primera introducció de les diferents afeccions que poden presentar les estructures implicades. La metodologia docent del curs va permetre que els assistents poguessin intercalar les explicacions magistrals amb l’execució pràctica de les maniobres que el docent anava mostrant. El seminari del mes de gener permetrà incidir de manera més acurada en les maniobres de tractament específiques i ampliar al raquis cervical les maniobres d’exploració i tractament.

Les properes jornades de formació continuada a EUSES seran els dies 19 i 20 de gener i està previst, a més del segon mòdul del curs d’ATM, la realització del curs de reprogramació de la faixa abdominal aplicada a la fisioteràpia i el curs de tractament conservador i amb punció seca dolor miofascial (per a aquest últim, les inscripcions estan tancades).