Actualitat

Un dels trets diferencials d’EUSES, la Universitat de la Salut i l’Esport, és la seva aposta per les activitats pràctiques i la realització d’esport a la natura. Avui us presentem l’experiència dels alumnes del Campus de Salt en l’assignatura ‘Activitat Física a la Natura’, impartida pels professors Jordi Arteman i Ricard Pradas, que presenta una excel·lent combinació entre pràctiques esportives i fonaments teòrics, com ara el marc legislatiu o la classificació de les diferents activitats.

“El que fem és una introducció a diferents activitats físiques al medi natural”, explica Ricard Pradas, professor de l’assignatura Activitat física a la natura. “Fem escalada, BTT, orientació, piragüisme d’aigües braves i vela. A més fem dues sortides per fer barranquisme i activitats a la neu”.

Una de les característiques principals al realitzar esport a la natura és la incertesa del medi, que pot canviar depenent de la meteorologia incorporant factors de risc.“ És per això que ens interessa que tinguin uns mínims coneixements tant pràctics com teòrics, per si mai han d’organitzar activitats en aquest medi. De cara a l’aprenentatge dels alumnes, el fet de fer tanta pràctica fa que sigui més vivencial i que puguin experimentar més”.

Pel que fa a l’opinió dels alumnes tots coincideixen a l’hora de valorar positivament l’assignatura. “M’ha agradat molt, et dóna moltes possibilitats i crec que és molt interessant”, explica Miquel Corbera. “Que puguem sortir fora de l’aula és una gran oportunitat”. Per altra banda, Olga Grau afegeix: “la part teòrica és molt important, però és a la part pràctica on realment aprens i coneixes de primera mà l’esport que estàs duent a terme”.

A continuació podeu veure el vídeo complet.