Actualitat

4 abr.

L’enfocament global i integrador del Grau en Fisioteràpia d’EUSES Terres de l’Ebre

Pel que fa a l’osteopatia, és una professió sanitària que destaca per ser una teràpia holística que tracta el pacient i no la patologia. Es caracteritza per tenir una visió global i integradora, tenint en compte, l’aspecte físic, mental, l’emocional i l’energètic de l’individu. Es diagnostiquen i es tracten les disfuncions de mobilitat dels teixits del cos humà que pertorben l’equilibri i el benestar del pacient i se’l acompanya, en tot moment per reestablir-lo. Es treballa mitjançant abordatges estructurals, viscerals i cranials.  

Els conceptes d’una medicina ancestral com la xinesa, també s’incorporen en l’itinerari formatiu del Grau en Fisioteràpia a EUSES-URV. En aquest sentit, destaquem l’experiència del professor i Director de Grau, Jordi Casado, llicenciat en Medicina Tradicional Xinesa i practicant d’aquesta amb més de 15 anys d’experiència clínica. Segons Casado, la medicina xinesa desenvolupa en el terapeuta una visió molt més àmplia, de la que es té des de la medicina occidental. De fet, dit enfocament mèdic millora la percepció del diagnòstic del pacient, així com la comprensió de l’estat general de la persona, ajudant a ser millors professionals i tenint millors resultats en la resolució dels problemes que presenten els pacients.

En definitiva, es tracta d’un enfoc integrador, que tracta el pacient com un tot, adquirint una visió global del mateix i evitant centrar-se només en la malaltia.

Al llarg del Grau en Fisioteràpia d’EUSES-URV també es tenen en compte les darreres tendències sorgides en el sector i tota una sèrie de teràpies emergents en el camp de la fisioteràpia i que seran aplicades en el camp de la salut. Tot plegat amb l’objectiu de prioritzar la capacitat per atendre els pacients en l’àmbit preventiu, abordant i resolent les seves lesions i patologies, perquè recuperin la seva mobilitat i autonomia, facilitant la seva reincorporació a les activitats del dia a dia.

Aposta per una formació innovadora i de qualitat; estudia el Grau en Fisioteràpia al Campus de Terres de l’Ebre.