Actualitat

Amb el curs acadèmic ja a ple funcionament, EUSES ha donat a conèixer el gruix de la programació de la Formació Continuada i de cursos de post-Grau per a fisioterapeutes del curs 2018/19.

A banda del ja conegut Màster de Readaptació a l’Activitat Física i a la Competició Esportiva, que a l’octubre iniciarà el seu recorregut en la seva 6a edició, l’Escola ha programat pel proper curs acadèmic una dotzena d’activitats de formació continuada.

El Raonament Clínic en Fisioteràpia serà el protagonista en quatre seminaris independents que es realitzaran els mesos d’octubre de 2018 i abril, maig i juny de 2019, respectivament:

– Raonament Clínic en l’abordatge dels trastorns de l’ATM i la seva relació amb la columna cervical.

– Raonament Clínic en l’abordatge de les afeccions de l’aparell locomotor i la seva relació amb el sistema visceral

– Raonament Clínic en l’abordatge de les lesions de l’extremitat inferior.

– Raonament Clínic en l’abordatge de les lesions de l’extremitat superior.

Aquests quatre seminaris estaran becats per a tots els tutors dels centres de pràctiques, els fisioterapeutes tutors dels voluntariats i per a tots els alumnes que estiguin cursant el 4t curs del Grau en Fisioteràpia a EUSES. La temàtica del Raonament Clínic en Fisioteràpia agafa protagonisme en aquests seminaris i servirà com a preludi del Màster en Raonament Clínic en Fisioteràpia Neuromusculesquelètica que té previst començar a caminar el proper 2019-20.

Les altres formacions programades tenen una àmplia variabilitat temàtica, cosa que permet que quedin cobertes gran part de les necessitats formatives del col·lectiu de fisioterapeutes. La resta de cursos previstos són:

Curs de fisioteràpia pediàtrica per a nadons (2a edició), de 30h.

Curs d’especialització en l’abordatge fisioterapèutic dels trastorns de l’ATM i la seva relació amb la Columna Cervical (2a edició), de 30h.

Curs de tractament conservador i amb punció seca del dolor miofascial, (4a edició), de 60h.

Curs de treball de reprogramació de la faixa abdominal (4a edició), de 15h.

Curs d’embenats neuromusculars.(8a edició). De 15h.

Curs d’abordatge fisioterapèutic de les lesions d’espatlla (6a edició), de 15h.

– Curs d’anatomia funcional aplicat a la pràctica de la fisioteràpia, de 15h.

Cal destacar que del curs d’anatomia funcional aplicat a la pràctica de la fisioteràpia, i motivat per l’èxit que va tenir en l’edició de l’any passat, s’ha programat una doble convocatòria, al novembre i al març.

És important fer esment a que, per primer cop i amb els mateixos avantatges, també tindran accés a la formació continuada tots els alumnes de 4t curs del Campus de Bellvitge, així com els seus tutors dels centres de pràctiques. Aquest fet permetrà augmentar encara més la vessant de servei i nexe d’unió entre la comunitat de Fisioterapeutes en actiu que, d’una manera o una altra, tenen relació amb EUSES.