Actualitat

El Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES-UdG) aposta per una formació teòrica i pràctica d’alt nivell en tots els àmbits de l’activitat física i de l’esport, des de la docència, l’entrenament, la gestió d’entitats a la coordinació d’activitats en el món del lleure, entre altres. En aquest sentit, les oportunitats laborals dels graduats i graduades en CAFE són molt àmplies. En aquesta ocasió, coneixerem la dedicació professional de tres exalumnes del Grau en CAFE: Marc Serramitja, formador en els campus del Barça als Estats Units (EUA); Oriol Besalú, membre de Micfootball, empresa d’organització i promoció d’esdeveniments esportius i Gerard Pijoan, Director del Projecte Local de la FCBEscola Casablanca. Tots tres valoren molt positivament haver estudiat a EUSES.

En primer lloc, destacarem l’experiència professional de Marc Serramitja, migcampista del Palamós, que aquest estiu va participar com a formador en els campus del Barça per a joves d’entre 12 i 16 anys a Cincinnati (EUA). Serramitja valora molt positivament aquesta estada, doncs, va tenir l’oportunitat d’aprendre moltes tècniques i de conèixer de primera mà, les metodologies d’entrament a nivell futbolístic, pròpies dels EUA. A banda, d’això, aquesta experiència li va permetre conviure amb gent de diferents països i altres cultures, aprenent a  relacionar-se dins un àmbit concret.

Quant a la seva etapa com a estudiant d’EUSES, Marc Serramitja fa un balanç molt positiu. Considera que el Grau en CAFE li ha aportat una visió global de l’esport, totalment útil i necessària per aplicar-la posteriorment en l’àmbit laboral. També assenyala que estudiar a aquest centre, l’ha ajudat a identificar les seves inquietuds i a encaminar el seu desig professional en un futur. D’altra banda, també destaca que tens l’oportunitat d’aprendre de la mà d’un professorat jove i apassionat que fa de guia durant tota la formació. Per tot plegat, afirma que estudiar a EUSES l’ha ajudat i l’ajudarà a ser millor professional.

Altre alumni d’EUSES és Oriol Besalú, membre de Micfootball, una empresa especialitzada en l’organització i la promoció d’esdeveniments esportius. Besalú comenta que va fer les pràctiques acadèmiques a aquesta empresa, mentre estudiava el Grau en CAFE i, des que es va graduar el 2014, ha esdevingut la seva principal ocupació professional. Inicialment, Besalú va començar en aquesta empresa amb l’organització de l’Eurockey, que és la Champions League dels millors equips d’Europa sub-15 i sub-17 de hockei patins. Posteriorment, s’ha dedicat a la captació, contacte i gestió dels equips internacionals que participen en el Mediterranian International Cup (MIC), una de les cites esportives més importants que organitza aquesta entitat.

Del seu pas per les aules d’EUSES, assenyala que a banda de tractar amb grans professionals i grans persones, ha tingut l’oportunitat de conèixer Micfootball, l’empresa on actualment està treballant. Per tant, assegura que estudiar en aquesta Universitat, li ha permès créixer a nivell professional i personal. A més, considera que la formació acadèmica és fonamental per poder afrontar el món laboral. Per tant, un dels consells que dóna als estudiants actuals i futurs és que s’impliquin i tinguin predisposició a la col·laboració. Finalment, també recomana als alumnes que s’esforcin per aprendre l’anglès i altres idiomes estrangers, doncs és un important valor afegit pel mercat laboral.

Finalment, l’exalumne d’EUSES-UdG Gerard Pijoan, Director Projecte Local de la FCBEscola Casablanca (Marroc), assenyala que la seva tasca és la d’establir un vincle d’unió entre la FCBEscola Barcelona i la FCBEscola Casablanca. L’objectiu seu i de tot l’equip és vetllar pel seu bon funcionament intern i continuar el projecte d’expansió internacional iniciat pel Club. En aquest sentit, Pijoan destaca que la seva missió és aplicar la metodologia de treball i l’ADN Barça als seus jugadors. La FCBEscola Casablanca s’adreça a nens i nenes d’entre 4 i 18 anys. Actualment, ja compten amb algunes jugadores, però un dels objectius a curt termini és potenciar el futbol femení.

Pel que fa a la seva experiència com a estudiant d’EUSES, considera que va ser del tot positiva. D’una banda, pel professorat qualificat, jove i proper i de l’altra, pel fet de ser una titulació teòrica-pràctica, que permet implementar els coneixements teòrics adquirits. A més, la visió global del Grau en CAFE permet assolir uns coneixements amplis en àmbits de l’esport com: la gestió, el rendiment, la salut i l’ensenyament, i això facilita l’accés a diverses sortides professionals. Un dels consells que Gerard Pijoan dóna als actuals i futurs alumnes d’EUSES és que sobretot compaginin els estudis amb una feina relacionada amb l’esport. Això els permetrà continuar posant en pràctica els coneixements adquirits. A més, també és important que vagin més enllà i tinguin inquietuds per cercar nova informació, actualitzar-se dins del sector i aprofitar l’excel·lent equip docent que tenen a la seva disposició.

Aposta pel teu futur; estudia el Grau en CAFE a EUSES-UdG, una formació universitària especialitzada i de qualitat que t’obre un ampli ventall d’oportunitats professionals.