Actualitat

L’Aula Magna de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport ha acollit aquest dissabte la 2a Jornada de Readaptació a la competició esportiva post-lesió que ha estat dirigida pel professor del Grau en Fisioteràpia d’EUSES, Dr. Daniel Romero. La jornada ha comptat amb nou ponències i una taula rodona, i ha superat el centenar d’assistents.

Manuel Lapuente, preparador físic d’equips de futbol de primer nivell, ha obert la jornada parlant de “Determinació de perfils condicionals de futbolistes segons posició mitjançant dades de GPS”. Tot seguit, Óliver Gonzalo, preparador físic de bàsquet, ha fet una exposició sobre “Pautes metodològiques en el disseny de treballs per a la millora de la velocitat en el canvi de direcció”.

Juanjo Brau, fisioterapeuta i readaptador físic del primer equip del FC Barcelona, ha fet una conferència sobre la “readaptació en un equip professional d’una lesió muscular”. Víctor López, doctor en psicologia especialitzat en l’esport, ha desenvolupat el tema: “Accions tècniques i tàctiques: disseny de tasques i aprenentatge”. Maurici López, doctorand en psicologia especialitzat en l’esport, ha parlat sobre “Fonaments ecològics per a una cognició física en el comportament col·lectiu”.

En la jornada de tarda han intervingut Lluís Sala, readaptador físic del Girona FC, que ha parlat de la “readaptació d’una lesió articular de llarga durada”. Marc Madruga, entrenador d’handbol i doctorand per la UdG, ha realitzat una ponència sobre “Creació de tasques en fase de readaptació a l’entrenament”, mentre que el Dr. Dani Romero, director del Màster de Readaptació a l’Activitat Física i Competició Esportiva d’EUSES ha realitzat una conferència sobre: “Creació de tasques en fase de readaptació a la competició”.

La jornada, que ha estat un èxit, s’ha tancat amb una taula rodona moderada per Jordi Vicens, professor de CAFE a EUSES i doctorand per la UdG.