Actualitat

7 març

Nova edició del Servei d’Actuació Clínica (SAC) amb els alumnes del Grau en Fisioteràpia d’EUSES i la gent gran de Salt

L’Escola Universitària de la Salut i l’Esport ha donat el tret de sortida a una nova edició del Servei d’Actuació Clínica (SAC) on els alumnes de segon curs del Grau en Fisioteràpia d’EUSES (uns 180) portaran a terme durant els mesos de març, abril i maig un seguiment i tractament de forma gratuïta a una norantena d’avis del Centre de Recursos de la Gent Gran de Salt. Els pacients han estat distribuïts en dos grups (hi ha un torn els dimarts i un altre els dijous) i es calcula que en les aules 11, 12 i 13 del centre universitari, que és on es realitzarà el Servei d’Actuació Clínica, es faran més de 2.000 actuacions de fisioteràpia.

Els SAC es desenvolupen dins el marc de l’assignatura d’Aplicació d’Agents Físics dirigida per la professora de l’EUSES Aida Cadellans i amb la col·laboració de les professores Núria PuigtióEster Mateo​s i Miquel Puig​.En aquesta assignatura es posa en pràctica els coneixements que els alumnes han adquirit des que van iniciar el grau en assignatures com Anatomia, Fisiologia, Valoració en Fisioteràpia, Fonaments en Fisioteràpia, Massoteràpia, Teràpia Manual Osteoarticular, Cinesiteràpia i Biomecànica.

En aquesta primera setmana, els alumnes fan una primera valoració als pacients per determinar el tractament adequat a les seves dolències. Aquest pot anar des de massatges fins a estiraments, passant també per termoteràpia, aplicació de corrents, teràpies osteopàtiques, etcètera.

Podeu veure un reportatge emès per TV3 en el Telenotícies Comarques sobre el Servei d’Actuació Clínica, entre els minuts 17:20 i el 19:14.

sac01 sac03 sac04