Actualitat

11 des.

Parlem amb Raquel Font i Anna Prats, professores d’EUSES-UdG que han guanyat el premi PAAS 2018 pel projecte ‘Physical Education Health and Children’

El projecte ‘Physical Education Health and Children’ (PEHC), desenvolupat per la Dra. Anna Prats, la Dra. Raquel Font i la Dra. Blanca Roman, professores d’EUSES-UdG, ha guanyat el premi PAAS, lliurat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, en reconeixement a la iniciativa pionera de promoure estils de vida saludables mitjançant l’activitat física i una millora de l’alimentació.

L’equip d’investigadors d’EUSES va rebre el guardó en un acte celebrat al CaixaFòrum a Barcelona. Hem parlat amb Anna Prats i Raquel Font perquè ens expliquessin el projecte i valoressin el reconeixement.

“Es tracta d’un projecte que compta ja amb dos anys de recorregut. En un principi es va implementar en dues escoles i ho vam ampliar a cinc” explica Raquel Font, fent referència als més de 270 nens i nenes que han participat en el PEHC, de les escoles Aldric, Puig d’Arques i la Salle (totes tres de Cassà de la Selva) i el Gegant del Rec i les Arrels (Salt).

Raquel Font identifica tres aspectes que han aportat un valor afegit: “Es tracta d’un projecte d’intervenció, no només d’una campanya de conscienciació, hem format als professors d’educació física perquè poguessin dirigir activitats de desenvolupament motriu”.

Per altra banda afegeix també que “tota la recollida de dades s’ha realitzat a l’escola durant un dia i de manera gamificada, fent l’activitat més motivadora pels nens”. El tercer valor afegit és “l’estreta col·laboració amb el CAP, les escoles i les famílies. Ja que després sempre es fa un informe, ajudant a les famílies a interpretar els resultats”.

Anna Prats afegeix que projectes com aquest són molt importants per la Universitat de la Salut i l’Esport, ja que per una banda permet als professors realitzar tesis doctorals i seguir amb la seva formació i per l’altra permet “realitzar articles acadèmics, participar en congressos i enfortir la recerca universitària”.

“Ara, esperem que amb l’ajuda d’aquest premi poguem seguir amb la iniciativa i aconseguir finançament per poder presentar els resultats del projecte el 2020” conclou Anna Prats.

La investigació també va comptar amb la col·laboració dels professors d’EUSES Aida Cadellans, Jorge Cazorla, Miquel Puig i altres docents, alumnes i exalumnes tant de Fisioteràpia com de CAFE.