Actualitat

6 febr.

Per què estudiar el Grau en Fisioteràpia a EUSES Terres de l’Ebre?

Qualitat docent, formació complementària i un ampli ventall de sortides laborals són alguns dels motius

Els motius per estudiar el Grau en Fisioteràpia a l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES-URV) són molt diversos. En primer lloc, cal destacar que aquesta titulació t’aporta un perfil clarament professionalitzador, proporcionant-te una formació amb una sòlida base científica i, eminentment, pràctica. A més, estudiaràs en l’entorn acadèmic d’EUSES, una universitat que té com a principal objectiu l’excel·lència i la qualitat dels seus estudis, vetllant per la formació i el futur dels seus estudiants. Però quins són els trets diferencials d’aquests estudis?

  • Qualitat docent. Comptaràs amb un professorat, altament qualificat per a la docència. La majoria compagina la seva tasca docent amb la pràctica clínica, aportant anys d’experiència en el món laboral i presentant alts criteris curriculars d’excel·lència acadèmica i d’investigació. A més, tindràs a la teva disposició un seguiment i assessorament individualitzat en aspectes acadèmics i d’orientació professional. Precisament, la relació que s’estableix entre els docents i l’alumnat al Campus de Terres de l’Ebre és molt pròxima i directa, garantint una major interacció, intercanvi d’opinions i fins i tot, la participació dels estudiants en els projectes de recerca del professorat.
  • Formació complementària i foment de l’emprenedoria. Amb l’objectiu d’estar al dia de les darreres tendències en l’àmbit de la salut, a l’Edifici Universitari d’Amposta, tindràs l’oportunitat de participar en jornades, seminaris i cursos, impartits per experts en l’àmbit de la salut. A partir de quart curs, també es fomenta el teu esperit emprenedor, donant-te la possibilitat de participar en projectes d’investigació o de creació de nous models de salut o desenvolupament tecnològic sanitari.
  • Pràctiques a centres de primer nivell. A partir de quart curs, s’incentiva la realització de pràctiques a centres assistencials de referència com: l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta; la Clínica Terres de l’Ebre; l’Hospital Santa Creu – Jesús Tortosa; l’Hospital comarcal d’Amposta; la Fundació Mercè Pla; l’APASA (Associació de Famílies amb Disminuïts Psíquics de la comarca del Montsià); FESTE (Federació d’Entitats Socials de les Terres de l’Ebre); l’ACTIVA MUTUA; el CD. Tortosa; la Fundació Step by Step Barcelona; el Parc Sanitari Sant Joan de Déu; l’Eurosport Barcelona; l’Hospital la Seu d’Urgell; l’Hospital Puigcerdà i l’Hospital Universitari Araba – Osakidetza.

 

  • Vocació internacional. De cara a oferir-te més i millors oportunitats laborals, durant aquest Grau, s’introdueix progressivament l’anglès i es potencien els teus intercanvis internacionals a través dels programes de mobilitat ERASMUS o SICUE que et permeten completar la teva formació a universitats de prestigi internacional.

 

  • Un ampli ventall de sortides professionals. Les oportunitats laborals del graduat/da en fisioteràpia són molt diverses i inclouen: el tractament de patologies de les especialitats mèdiques i quirúrgiques; les activitats de prevenció de malalties i de promoció de la salut; així com la recerca, la docència i la gestió. A més, també podràs exercir com a professional lliure o treballar al sector públic o privat. En conseqüència, els principals sectors d’ocupació acostumen a ser: les Mútues els Hospitals generals, els centres de rehabilitació, escoles d’educació especial, la docència, entre molts altres.

Així doncs, si vols exercir amb plenes garanties com a fisioterapeuta generalista, estudia el Grau en Fisioteràpia a EUSES Terres de l’Ebre.