Actualitat

10 des.

Premi Cum Laude per al Dr. Joan Carles Vilanova, professor del cicle d’Imatge per al Diagnòstic, per a un estudi d’imatge molecular

El professor Dr. Joan Carles Vilanova, que al Centre Garbí imparteix l’assignatura de Ressonància Magnètica dins el cicle formatiu de Tècnic Superior en Imatge per al Diagnòstic, ha rebut un premi Cum Laude a un estudi sobre “imatge molecular i funcional en el diagnòstic de les malalties dels testicles” durant el congres anual  de Radiological Society of North America (RSNA) celebrat a Chicago aquest mes de desembre. El Dr. Joan Carles Vilanova és director de la RM de la Clínica Girona i radiòleg a l’Institut de Diagnòstic per la Imatge a l’Hospital de Santa Caterina.

UR 118-ED –X. The Added Value of Functional and Molecular Imaging of the Scrotum. S. Baleato Gonzalez, MD, PhD, Santiago SPAIN; R. Garcia Figueiras, MD; J. Vilanova, MD, PhD; G.C. Fernandez-Perez, PhD, MD; N. Escudero-Garcia; A. Martinez De Alegria, MD.

El  treball realitzat pel Dr. Vilanova mostra la utilitat de les tècniques de imatge utilitzant ecografia amb contrast, ecografia elastografia, ressonància magnètica amb difusió, contrast, espectroscòpia i la ressonància de cos sencer.

 Aquestes tècniques de imatge identifiquen els canvis en la consistència del teixit, la vascularització, difusió molecular o  el metabolisme del testicle; obtenint informació que la imatge morfològica no permet mostrar. Aquestes tècniques fan possible d’avaluar la fisiologia i biologia de diferents malalties dels testicles de forma ràpida i no invasiva pel pacient; es a dir sense realitzar cap intervenció o biòpsia.  El treball mostra la utilitat d’aquestes tècniques en malalties com tumors, infeccions, infarts per malrotació dels testes, problemes congènits dels testicles o fins i tot avaluar la causa de la infertilitat. El treball mostra també la utilitat de la ressonància de cos sencer per avaluar la disseminació del càncer de testicle i conèixer la resposta al tractament.

poster de kai (1)