Dr. Daniel Romero Rodríguez

Professor d’EUSES – centre adscrit a la UdG. Doctor en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (Universitat de Barcelona). Llicenciat en Educació Física (Universitat de Barcelona) i Diplomat en Fisioteràpia (Universitat Autònoma de Barcelona). En l’actualitat és Director del Màster en Readaptació a l’Activitat Física i la Competició Esportiva d’EUSES (Universitat de Girona). En aquest centre és també professor de l’assignatura de Teoria i Pràctica de l’Entrenament Esportiu, i és professor de diferents formacions universitàries, entre les que destaca MASTERCEDE (Màster en Alt Rendiment en Esports d’Equip, INEFC de Barcelona, Universitat de Barcelona). Respecte al món de la recerca, destaca la seva línia de treball en l’entrenament del control i coordinació neuromuscular, i ha desenvolupat línies d’estudi relacionades amb la prevenció de lesions i la readaptació a la competició post lesió. Ha estat director de diferents centres esportius en les àrees d’entrenament, prevenció i readaptació post lesió, especialment en futbol i tennis. En relació al futbol, ha estat i és actualment assessor de preparació física a nivell professional, i treballa també en la readaptació post lesió en aquest esport. Ha treballat durant anys amb diferents tennistes del circuit professional femení (WTA).

Component del Grup Physical Activity and Sport Research -PHAS Research-, grup adscrit a la UdG. Diplomat en Fisioteràpia (Escola Universitària Gimbernat, centre adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona) i llicenciat en Educació Física (INEFC de Barcelona, Universitat de Barcelona). Doctor en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport per la Universidad de Zaragoza.

La seva tesi doctoral porta per títol “Anàlisi Biomecànic de la fatiga muscular com a etiologia de l’alteració de la coordinació neuromotriu en joves sedentaris”. La seva recerca està relacionada amb la readaptació a la competició esportiva postlesió i amb l’optimització del rendiment esportiu. En l’actualitat està principalment centrada en l’estudi del control neuromuscular i en els efectes que l’entrenament inercial té en l’esportista.

  • Correu electrònic: daniel.romero@cadscrits.udg.edu
  • Estudi: Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE)
  • Assignatures: Teoria de l’Entrenament II (3r), Teoria de l’Entrenament III (4t), Readaptació a l’Esforç (4t)