Actualitat

Amb la implementació dels nous Smartphones, cada cop hi ha més persones afectades per una nova molèstia, el que s’ha anomenat ‘síndrome del text neck’, una de les primeres malalties tecnològiques. Es tracta de la inclinació del coll inadequada i per un llarg període de temps, que es produeix en consultar els dispositius mòbils, tauletes i ordinadors que pot acabar provocant dolor i rigidesa cervical, mal d’esquena, tendinopaties i fins i tot migranyes fortes.

El terme ‘text neck’ va ser creat pel doctor Dean L. Fishman l’any 2008, quan aquest pioner en el tractament de lesions relatives amb la tecnologia va notar un increment en molèsties que abans no es produïen. El problema neix quan inclinem el cap cap a endavant, com a la imatge superior, augmentant la càrrega a la musculatura, que ha d’exercir una força superior per mantenir l’equilibri. El resultat: lesions cervicals.

Per tractar aquesta síndrome, el fisioterapeuta pot aplicar un tractament que inclou manipulacions i mobilitzacions.  Però segurament el més important és que el pacient corregeixi els mals hàbits i la postura. És per això que cal insistir en un ús del mòbil responsable per permetre que les estructures del coll es mantinguin en un estat òptim.

Al Grau en Fisioteràpia d’EUSES-URV rebràs una formació basada en l’evidencia científica i adaptada a les necessitats del sector. El pla d’estudis incorpora totes les àrees de la fisioteràpia, perquè l’alumne rebi una formació multidisicplinar en totes les branques existents.

A més, la formació  prioritza la capacitat per atendre a persones a nivell preventiu, el tractament de lesions i patologies associades fonamentalment als moviments i la reincorporació a les seves activitats de la vida diària.