Actualitat

4 des.

Quim Fontané, graduat en CAFE a EUSES amb el millor expedient de la promoció 2012-16, campió del món d’estil lliure de caiac a l’Argentina

L’exestudiant de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport Quim Fontané s’ha proclamat campió del món d’estil lliure de caiac aquest cap de setmana a San Juan (Argentina). El palista del Club de Piragüisme Salt-Ter va superar en la final El gran favorit i defensor del títol, l’americà Dane Jackson. La modalitat d’estil lliure consisteix a fer figures tan espectaculars i difícils com sigui possible en l’onada del curs d’un riu. Un cop finalitzada la prova, l’esportista saltenc va mostrar-se molt satisfet per la gesta assolida: “És un somni fet realitat que he perseguit des que tenia 10 o 11 anys”, La clau per superar Jackson en la final va ser gràcies a una espectacular tercera entrada que va permetre capgirar la situació. “En l’última entrada sabia que tenia una sola oportunitat per ser campió, només una, i no la podia deixar escapar”, va afegir-hi.

Quim Fontané es va graduar a EUSES en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. El saltenc va ser el millor expeident de la promoció 2012/16 i va ser reconegut pel centre universitari durant la celebració de la 6a Jornada Anual d’EUSES Alumni que va tenir com a protagonista l’atleta olímpica banyolina Esther Guerrero. Amb només 23 anys, el títol mundial d’estil lliure de caiac aconseguit per Fontané li permet ampliar un palmarès ja molt important, ja que va ser campió d’Europa absolut els anys 2010, 2012 i 2016 i quart en el mundial absolut el 2015. Com a júnior, el piragüista també havia estat campió mundial i continental.