Actualitat

1 ag.

Quines habilitats ha de tenir un bon fisioterapeuta? Posa-les en pràctica al Grau en Fisioteràpia d’EUSES Terres de l’Ebre

El Grau en Fisioteràpia d’EUSES Terres de l’Ebre, la Universitat de la Salut i l’Esport, t’aporta una sòlida base científica i eminentment, pràctica, incorporant els darrers avenços en el camp de la salut. Al llarg d’aquests estudis, assoliràs uns amplis coneixements en exercici terapèutic, cures pal·liatives, psicologia emocional, manipulació física, teràpies manuals, ultrasò, com tractar les lesions o els deterioraments irreversibles, entre molts altres aspectes. Ara bé, a banda de dominar tots aquests aspectes, és imprescindible que el fisioterapeuta disposi de les següents habilitats i qualitats:

Tacte i delicadesa. Habilitats com la destresa manual, l’empatia, la comunicació, observació i tolerància són totalment necessàries en l’exercici d’aquesta professió. A càrrec de l’expert professorat del Campus de Terres de l’Ebre, aprendràs a posar-te en la pell del pacient, essent curós amb la progressió i rehabilitació dels seus dolors o problemes físics.

Capacitat d’atenció i d’escolta. Al Seminari de Tortosa d’EUSES Terres de l’Ebre, també, t’adonaràs que un bon fisioterapeuta ha de poder escoltar les necessitats del pacient, així com, saber llegir el seu cos. Sens dubte, la fisioteràpia suposa estar constantment en contacte directe amb les persones, a través del tacte i la parla. Per tant, com a professional t’has de sentir còmode en el tracte amb els pacients i l’abordatge de les seves lesions.

Destresa en els tractaments manuals. Malgrat l’auge de les noves tecnologies, el treball del fisioterapeuta continua consistint, en gran part, en el tractament i manipulació manual de les malalties dels pacients. És per això, que hem de tenir cura a l’hora d’aplicar-ho per obtenir els millors resultats. A EUSES-URV aprendràs a combinar els tractaments purament manuals amb les noves eines tecnològiques aplicades a la fisioteràpia, adequant-les a cada pacient.

Responsabilitat i compromís amb el pacient. El teu objectiu com a fisioterapeuta sempre ha de ser la prevenció, recuperació i rehabilitació del pacient. Per això, el pla d’estudis del Grau en Fisioteràpia d’EUSES Terres de l’Ebre prioritza la capacitat per atendre les persones en l’àmbit preventiu, el tractament de lesions i patologies associades als moviments, utilitzant metodologies adaptades a cada pacient.

L’experiència com a millor tècnica d’aprenentatge. No hi ha millor teoria que una bona pràctica. Per això, a partir del quart curs d’aquests estudis, podràs triar entre un ampli ventall de reconeguts centres especialitzats en l’àmbit de la salut.

La vocació per formar-se permanentment. La formació i l’aprenentatge han de ser constants per estar al dia de les diferents tècniques i novetats que poden sorgir en aquest sector. En aquest sentit, durant el Grau en Fisioteràpia d’EUSES-URV s’incentiva la teva formació complementària a través de jornades, cursos i seminaris, impartits per experts de l’àmbit de la salut.

Posa en pràctica totes les teves habilitats i la teva vocació de servei, estudiant el Grau en Fisioteràpia a EUSES-URV.