Actualitat

17 maig

Quins són els àmbits professionals dels graduats/des en CAFE a EUSES Terres de l’Ebre?

El Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES-URV) t’aporta una formació teòrica i pràctica actualitzada i de qualitat, relacionada amb els principals àmbits de l’esport: la docència, la salut, l’alt rendiment, la gestió esportiva i les activitats a la natura. Així doncs, un cop t’hagis graduat en CAFE a EUSES Terres de l’Ebre podràs dedicar-te professionalment a:

  • La docència. Una de les sortides professionals més esteses és la de professor/a d’educació física. Especialment recomanada, si es té vocació per la docència. En aquest cas, si vols treballar en centres educatius d’ESO, Batxillerat, Cicles formatius d’activitats físiques i esportives i ensenyaments d’esports, és fonamental dur a terme el Màster de Formació del professorat.
  • L’alt rendiment esportiu. Aquest camp inclou l’entrenament d’esportistes d’alt nivell o d’elit. Ara bé, si vols convertir-te en un futur preparador físic, encarregat de planificar, dissenyar i analitzar l’entrenament de reconeguts esportistes; és fonamental un treball diari i una col·laboració pluridisciplinària amb metges, entrenadors, nutricionistes o fisioterapeutes, amb els quals, dissenyaràs els protocols de prevenció de lesions. És a dir, treballaràs amb diferents especialistes, aportant els teus coneixements i experiència. En aquest àmbit, també pren especial importància la professió de readaptador de la competició esportiva, que permet a l’esportista tornar a la competició amb millor qualitat i garanties.
  • La salut. En aquest àmbit, apareix amb força la professió de prescriptor de l’exercici físic, un professional que treballa al costat d’un metge de capçalera, d’un equip d’infermeria, fent el seguiment de diversos pacients. En aquest context, també, cal incloure la figura del readaptador, encarregat de la recuperació de qualsevol persona que hagi patit una lesió esportiva, domiciliària o professional. Al Campus de Terres de l’Ebre, comptem amb un autèntic expert en la matèria, el professor Marc Madruga, readaptador i preparador físic a ReSport Clínic a Barcelona. Finalment, cal esmentar el creixent auge del fitness, on apareixen figures com l’entrenador personal o el tècnic de sala de fitness, d’activitats dirigides, etc.
  • La gestió d’equipaments i instal·lacions esportives. Es tracta d’un sector que uneix el món de l’esport amb la gestió empresarial. Una sortida professional que cada vegada atrau a més alumnes del Grau en CAFE. Aprendràs a gestionar un esdeveniment esportiu en tots els seus vessants, abordant la part de logística, d’espònsors, seguretat, etc. D’altra banda, si et dediques a la gestió d’un centre esportiu, t’encarregaràs d’aspectes tan diversos com la coordinació dels recursos humans, la captació i fidelització de socis; els serveis esportius; qüestions de riscos laborals i higiene…
  • Activitats a la natura i turisme actiu. Una sortida laboral més específica i pròpia del Grau en CAFE a EUSES-URV. L’entorn del Campus de Terres de l’Ebre a prop del mar, els rius, la muntanya, els parcs naturals o les vies verdes propicia la pràctica d’esports a l’aire lliure. En aquest sentit, el graduat/da en CAFE pot ocupar-se de tasques tècniques d’organització i planificació d’esdeveniments esportius a la natura com per exemple: les curses d’orientació, trekking, BTT, kitesurf, vela, escalada o esquí/snowboard, sempre tenint en compte la logística necessària en cada cas, així com, aspectes relacionats amb la seguretat.

Aposta pel teu futur; tria el Grau en CAFE a EUSES Terres de l’Ebre, uns estudis que amplien els teus horitzons professionals.