Actualitat

La cineantropometria és una ciència que estudia la forma, la composició i la proporció del cos humà utilitzant mesuraments amb l’objectiu de comprendre el moviment humà en relació amb l’exercici, el desenvolupament, la nutrició i la salut. Dins d’aquesta ciència, amb arrels mil·lenàries, es realitzen una sèrie de mesures que gràcies a equacions antropomètriques podem calcular el percentatge de grassa corporal, la massa lliure de grassa, el percentatge ossi així com l’altura i el pes.

ISAK, la International Society for the Advancement of Kinanthropometry), és l’entitat internacional que s’encarrega de promoure i potenciar aquesta ciència. Tots els indicadors són molt importants per realitzar el seguiment d’atletes, controlar el creixement i desenvolupament i inclús per fer previsions del rendiment, podent fer comparacions de les característiques físiques d’esportistes d’alt nivell amb la de joves promeses.

Entre tots els tipus de mesures d’aquesta disciplina, destaquem les que s’inclouen al nivell 1 d’ISAK, com ara la massa corporal, l’estatura, els plecs cutanis del tríceps, bíceps, abdominal, cama, els perímetres del braç relaxat i flexionat.

Precisament, EUSES-URV organitza la formació per obtenir la Certificació Internacional en Cineantropometria, que compta amb la col·laboració d’ISAK. Durant els dies 20, 21, 27 i 28 d’octubre, els assistents podran aprendre de primera mà la seva història i evolució, els fonaments teòrics i podran realitzar diferents pràctiques per localitzar els punts anatòmics de referència.

El curs va dirigit a professionals que vulguin desenvolupar els coneixements teoricopràctic del seu àmbit d’estudi o professió, i necessitin conèixer i mesurar la grandària, la forma, les proporcions i la composició corporal del cos humà. Especialment, per als professionals de les ciències de la salut i de l’esport.

El Dr. Alfredo Irurtia, Nivell 3 ISAK i director de l’Escola Catalana de Cineantropometria (ECC) i la Dra. Marta Carrasco, Nivell 3 ISAK són els professionals experts que imparteixen el curs.

Una vegada superat el curs, l’alumnat rebrà el Certificat Oficial de la ISAK com a Cineantropometista de Nivell 1. Les inscripcions estan obertes, podeu realitzar-les al següent enllaç.